Menu
 

Foto: Olaines un Mārupes novada jaunieši Piņķos devušies jauno līderu pārgājienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Evija Korovacka Foto - Evija Korovacka

Šī gada 28.novembrī norisinājās pasākums “Jauno līderu pārgājiens Olaines un Mārupes novada jauniešiem”, kuru organizēja “Eurodesk” infopunkts, biedrība “Pierīgas partnerība” sadarbībā ar Olaines novada jauniešu centru “Popkorns” un Mārupes novada Jauniešu domi, informē biedrības “Pierīgas partnerība” projektu vadītāja Zane Dresmane.

Pasākuma dalībnieki devās sniegotā pārgājienā kopā ar gidu Jāni Zariņu pa Mārupes novada teritoriju, iepazīstot gan dabas, gan aktīvās atpūtas, gan vēsturiskos, gan kultūrvēsturiskos, gan aviācijas tūrisma objektus. Pārgājiena sākuma un noslēguma punkts bija Babītes vidusskola, ceļā mērojot aptuveni 18 kilometrus. Maršruts: no Piņķiem caur Beberbeķu kapiem uz Brīvkalniem, tad caur mežu uz Skulti uz lidmašīnu vērošanas punktu un tad caur Beberbeķu kapiem atpakaļ uz Babītes vidusskolu.

Kā norāda Z.Dresmane, pārgājiena laikā jauniešiem bija iespēja izzināt jauniešu līdzdalības iespējas Olaines un Mārupes novadā un to, kā Eiropas Savienības (ES) jaunatnes programmas atbalsta jauniešu līdzdalību. Dalībnieki saņēma informāciju par ES programmu iespējām un to, kur meklēt informāciju par aktuālajiem piedāvājumiem. Jauniešiem bija iespēja savstarpēji iepazīties, arī tīkloties un, galvenais, aktīvi pavadīt brīvo laiku ārtelpā kopā ar vienaudžiem, domājot par to, kā uzlabot savu dzīves telpu, aktīvi iesaistoties sava novada un starpteritoriālajās līdzdalības programmās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.