Menu
 

Ādažu novadā atbalstu skolēnu ēdināšanai attālināto mācību laikā nodrošinās pārtikas kartes veidā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ādažu novada dome 24.novembra sēdē lēma par atbalstu skolēnu ēdināšanai pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem attālināto mācību laikā. Domes lēmums paredz, ka atbalsts ēdināšanai tiks nodrošināts par katru mācību dienu, kad skolēnam saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem noteiktas attālinātas mācības.

Plānots, ka atbalsts tiks nodrošināts pārtikas kartes veidā, to izmantojot pārtikas produktu iegādei, un karte varētu būt derīga līdz 2022.gada 31.augustam. Pakalpojuma sniedzējs (veikals) tiks noskaidrots iepirkuma procesa rezultātā, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Paredzēts, ka skola pārtikas karti izsniegs vienam no skolēna vecākiem gadījumā, ja skolēnam tiks noteikts attālināts mācību process. Karte tiktu papildināta ar naudas summu, ko aprēķinātu, ņemot vērā attālināto mācību dienu skaitu un ēdināšanas pakalpojuma izmaksas katrā izglītības iestādē: Ādažu vidusskolas 1.-4. klašu skolēniem - 1,55 eiro vērtībā par katru attālināto mācību dienu; Carnikavas pamatskolas 1.-4. klašu skolēniem - 1,42 eiro vērtībā par katru attālināto mācību dienu; Carnikavas pamatskolas 5.-9. klašu skolēniem - 2,06 eiro vērtībā par katru attālināto mācību dienu (līdz 2021.gada 21.decembrim*).

Kā norāda pašvaldībā, atbalstu skolēnu ēdināšanai attālināto mācību laikā plānots nodrošināt par šādiem laika periodiem: no 2021.gada 1.novembra līdz 14.novembrim; no 2021.gada 15.novembra līdz 21.decembrim; no 2022.gada 5.janvāra līdz 11.martam; no 2022.gada 21.marta līdz 31.maijam.

*Carnikavas pamatskolā 5.-9.klašu skolēniem atbalsts ēdināšanai paredzēts līdz 2021.gada 21.decembrim, pamatojoties uz to, ka līdz 2021.gada beigām katrā pagastā pakalpojumi tiek nodrošināti atbilstoši veco novadu 2021.gada plānotajiem budžetiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.