Menu
 

Aptaujā atbalsta spēļu zāļu darbības aizliegšanu Ādažu novada teritorijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

91% jeb 527 Ādažu novada pašvaldības rīktoās aptaujas respondentu uzskata, ka azartspēļu zāļu darbība pašvaldības teritorijā būtu jāaizliedz vai drīzāk jāaizliedz. 9% jeb 49 aptaujas respondentu uzskata, ka tas nebūtu jādara, bet vienam respondentam šajā jautājumā nav viedokļa, informēja pašvaldībā.

97% jeb 555 aptaujas respondentu pauž, ka spēļu zāļu darbība pašvaldības teritorijā sabiedrību ietekmē negatīvi. 2% jeb 9 respondenti pārliecināti, ka spēļu zāļu darbība sabiedrību ietekmē pozitīvi, bet 1% jeb 7 respondentiem šajā jautājumā nav viedokļa.

Jau ziņots, ka no 18.oktobra līdz 16.novembrim Ādažu novada pašvaldības dome organizēja aptauju par sabiedrības attieksmi pret spēļu zāļu darbību pašvaldības teritorijā. Aptaujā tika aicināts piedalīties ikviens Ādažu novada iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, ir deklarēts novadā vai te pieder nekustamais īpašums.

Aptaujā respondenti tika lūgti atbildēt uz diviem jautājumiem: vai pašvaldībai būtu jāaizliedz azartspēļu spēļu zāļu darbība pašvaldības teritorijā un kā to darbība ietekmē sabiedrību. Lai pārliecinātos, ka viedokļa paudēji ir Ādažu novada pašvaldībā deklarētie iedzīvotāji vai tie, kuriem novadā pieder nekustamais īpašums, aptauja bija personalizēta, un iegūtie dati tika pārbaudīti.

Kopumā aptaujā piedalījās 626 dalībnieki, bet ne visi atbildēja uz abiem jautājumiem, piemēram, uz jautājumu “Vai pašvaldībai būtu jāaizliedz azartspēļu zāļu darbība pašvaldības teritorijā?” atbildēja 610 respondenti (577 no tiem – deklarēti novadā vai te pieder īpašums), bet uz jautājumu “Kā, Jūsuprāt, sabiedrību ietekmē azartspēļu zāļu darbība pašvaldības teritorijā?” atbildi sniedza 603 aptaujas respondentu (571 no tiem – deklarēti novadā vai te pieder īpašums).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.