Menu
 

Siltumenerģijas tarifs Ādažu novada Kadagā varētu teju četrkāršoties

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Siltumenerģijas tarifs Ādažu novada Kadagā varētu teju četrkāršoties, liecina informācija pašvadības mājaslapā.

SIA "Balteneko" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzis katlu mājas Kadagā, Elīzes ielā 10, siltumenerģijas ražošanas tarifa projektu.

Aprēķināts, ka nākamā gada sākumā siltumenerģijas tarifs katlu mājai Kadagā varētu pieaugt no 34,13 eiro ar megavatstundu līdz 133,02 eiro par megavatstundu.

"Balteneko" iecerētās tarifa izmaiņas skaidro ar izmaksu pieaugumu, salīdzinot ar 2007.gadā apstiprināto tarifu, akcīzes nodokļa ieviešanu, dabas resursu nodokļa likmes pieaugumu, koģenerācijas stacijas darbības pārtraukšanu. 

Jaunais tarifs varētu stāties spēkā ar 2022.gada 1.februāri.

Ādažu novada domē 7.decembrī notiks Tautsaimniecības komitejas sēde, uz kuru uzaicināti "Balteneko" pārstāvji, lai sniegtu plašāku skaidrojumu par plānoto tarifa pieaugumu.

Iepazīties ar tarifu projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par siltumenerģijas ražošanas tarifa projektu lietotājs var SIA "Balteneko" Gaujas ielā 25A.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt SIA "Balteneko" vai  Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai 20 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Balteneko" reģistrēts 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 885 603 eiro. 80% "Balteneko" kapitāla daļu pieder Latvijā reģistrētam uzņēmumam "Biotop", bet patiesais labuma guvējs ir Edgars Vīgants.

"Balteneko" 2020.gadā strādājis ar 683 962 eiro apgrozījumu un nedaudz vairāk nekā 100 000 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.