Menu
 

Jaunajā Ķekavas novadā Baldones bērni paliks bez Ziemassvētku saldumu paciņām (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jaunajā Ķekavas novadā Baldones bērni paliks bez Ziemassvētku saldumu paciņām, lai gan citviet novadā tādas tiks dāvinātas, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā. Ķekavas novada domē gan precizēja, ka Baldones novadā bērniem Ziemassvētku paciņas nekad nav tikušas dāvinātas.

Pašlaik Ķekavas novadā ir spēkā 2015.gadā pieņemtie saistošie noteikumi par pašvaldības pabalstiem Ķekavas novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus. 

Tie nosaka, ka Ziemassvētku pabalsts, izsniedzot saldumu paciņu, kuras vērtība ir līdz sešiem eiro, tiek piešķirts pensionāriem, personām ar pirmās, otrās grupas invaliditāti, politiski represētām personām, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētājiem un Ķekavas novadā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem līdz sešu gadu vecumam.

Saldumu paciņas saņems dažādas iedzīvotāju grupas, tostarp ikviens Ķekavas novadā deklarētais bērns līdz sešu gadu vecumam, kurš dzimis līdz 2021.gada 1.oktobrim. Šogad saldumu paciņas tiks izsniegtas 2750 novada bērniem.

Savukārt attiecībā uz bijušo Baldones novadu līdz 2022.gada 1.janvārim spēkā ir saistošie noteikumi "Sociālā atbalsta veidi Baldones novada iedzīvotājiem", kuros nav paredzēts Ziemassvētku pabalsts, piešķirot saldumu paciņas. Līdz ar to Baldones novada bērni, tostarp arī bērnudārza audzēkņi bijušajā Baldones novadā nesaņem Ziemassvētku saldumu paciņas.

Vēlak Ķekavas novada domē skaidroja, ka tradicionāli Baldonē uz Ziemassvētkiem tika rīkoti Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumi, un šī pasākuma laikā bērniem tika dalītas konfektes. Izmaksas konfektēm Baldones novada egles iedegšanas pasākumā pērn sastādīja 318,82 eiro.

Diemžēl, sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī, šogad šis pasākums netiks rīkots, līdz ar to arī konfekšu dalīšanas aktivitāte pasākuma ietvaros izpaliks.

Pašvaldībā skaidroja, ka no nākamā gada stāsies spēkā jaunie Ķekavas novada saistošie noteikumi par pabalstiem novadā, neizvērtējot materiālo situāciju. Tajos noteikts, ka saldumu paciņas līdz sešu eiro vērtībai tiks piešķirtas trūcīgām vai maznodrošinātām personām, Ķekavas novadā deklarētiem daudzbērnu ģimeņu bērniem līdz 18 gadu vecumam, politiski represētām personām un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētājiem.

(13.decembrī ziņa papildināta 1., 6.un 7.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.