Menu
 

Turpina darbu pie Ādažu depo izveidošanas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

2022.gadā plānots uzsākt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsības depo ēkas izbūvi Ādažu novada Kadagā, bet, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu ugunsdzēsības pakalpojumu pieejamību Ādažu novadā, novada pašvaldības dome lēmusi par telpu piešķiršanu Pirmajā ielā 42, Ādažos, pagaidu depo izveidei. Plānots, ka šajās telpās Ādažu daļa savu darbību sāks 2022.gada pirmajā ceturksnī, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Ilze Dāme-Birziņa.

Paralēli norisinās darbs pie depo tehniskā nodrošinājuma. 6.decembrī VUGD saņēma jaunu specializēto transportlīdzekli – ugunsdzēsības autocisternu IVECO 4x4, kas izsaukumos dosies Ādažu apkārtnē. Līdz šim Ādažu depo vajadzībām jau ir iegādāti vairāki specializētie transportlīdzekļi – ugunsdzēsības autocisterna 6x6, autokāpnes un glābšanas laiva. Iegādātie transportlīdzekļi ir aprīkoti ar modernu ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu aprīkojumu.

Vairāku gadu garumā VUGD strādā pie tehniskais nodrošinājuma attīstīšanas ugunsdzēsības transportlīdzekļu jomā un darba apstākļu uzlabošanā, būvējot jaunus depo vai atjaunojot vecos, stāsta I.Dāme-Birziņa. VUGD pamatfunkciju izpildei un reaģēšanas spēju saglabāšanai darbs pie VUGD autotransporta atjaunošanas ir jāturpina arī turpmāk, paredzot tam finansējumu, jo joprojām vairāk nekā 40% no ugunsdzēsībai un glābšanas darbiem paredzētajiem transportlīdzekļiem ir ekspluatācijā vairāk nekā 20 gadus. Jaunie transportlīdzekļi ir pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Atjaunojot ugunsdzēsēju glābēju depo un būvējot jaunus, iegādājoties jaunus specializētos transportlīdzekļus būtiski tiks uzlabota iekšlietu dienestu darbības efektivitāte un nodarbināto darba apstākļi, paaugstināta strādājošo produktivitāte un apmierinātība, uzlabota dienestu savstarpējā sadarbība un reaģēšanas spējas, skaidro I.Dāme-Birziņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.