Menu
 

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

7.decembrī, klātesot Mārupes novada pašvaldības vadītājiem un būvnieku pārstāvjiem, Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūvējamās ēkas pamatos svinīgi tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Kā informē Mārupes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila, vēstījumā uzsvērta ēkas rekonstrukcijas nozīmība telpu pieejamības kontekstā, radoša vide kā priekšnosacījums kvalitatīvai mākslas un mūzikas jomu apguvei klātienē. Tāpat vēstījumā iekļautas laikmeta iezīmes un stāstīts par pārmaiņām novadā. Noslēgumā ierakstīts vēlējums Mārupes Mūzikas un mākslas skolas darbības ilgmūžībai, vēlot tās audzēkņiem izcilus panākumus. Kopā ar zibatmiņā ierakstītu skolas himnu, kapsulā ievietota arī mazā mārupieša monētiņa un pašvaldības informatīvais izdevums “Mārupes Vēstis”, kurā atspoguļota informācija par skolas pārbūves darbu sākumu.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence atklāj: "Mārupes novads izceļas ar ievērojamo bērnu un jauniešu īpatsvaru iedzīvotāju kopskaitā. Tāpēc jo īpaši nozīmīgs ir ikviens ar izglītības piedāvājuma paplašināšanu un pieejamību saistīts projekts. Pēc pārbūves Mārupes Mūzikas un mākslas skola varēs nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā vidē 600 audzēkņiem, piedāvājot par 150 vietām vairāk nekā līdz šim.” Paplašinātās telpas sniegs arī iespēju dažādot skolas profesionālās ievirzes izglītības programmu piedāvājumu.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš stāsta par plānotajiem darbiem un ieguvumiem: “Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūves projekts paredz veikt gan esošās skolas ēkas rekonstrukciju, gan jaunas piebūves izbūvi, tāpat tiks nodrošināta arī apkārtējās teritorijas labiekārtošana jaunu autostāvvietu izveidei. Jaunmārupe pamazām kļūst arvien sakoptāka, radot skaistāku gan mācību, gan dzīves vidi.” Pārbūves projektā paredzēts rekonstruēt skolas divstāvu ēku 1024 m2 platībā, kā arī izbūvēt jaunu četrstāvu piebūvi ar kopējo platību 2267 m2.

Uz būvniecības laiku skolas mācību process tiek nodrošināts citās telpās. Mākslas nodaļa šajā mācību gadā ir uzsākusi darbību Mārupes pamatskolas telpās, savukārt Mūzikas nodaļas audzēkņi turpina mācības turpat netālu esošajās sabiedrībai “Mārupe” piederošajās telpās, kā arī Jaunmārupes pamatskolā, Mārupes pamatskolā un Mārupes Valsts ģimnāzijā, norāda I.Aizsila.

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūve, līdzīgi kā jaunā bērnudārza “Zīļuks” celtniecība un Mārupes pamatskolas piebūves būvniecība, ieies vēsturē ar jaunu pieeju sabiedrisko ēku projektēšanā un būvniecībā Mārupes novadā. Projekts tapis Būvniecības informācijas modulēšanas vidē (BIM), kas pašvaldībai ļauj daudz ātrāk un kvalitatīvāk sagatavot būvprojektu un vadīt būvdarbus.

Noslēdzoties iepirkumam “Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūve” un atbilstoši Iepirkumu komisijas lēmumam būvniecības līguma slēgšanas tiesības no desmit pretendentiem piešķirtas Mārupes novada uzņēmumam SIA “Selva būve”, kas īstenos darbus atbilstoši SIA “AR.4” izstrādātajam būvprojektam. Būvuzraudzību veic SIA “Marčuks”, vēsta I.Aizsila.

Paredzētās būvdarbu kopējās izmaksas ir 4 562 699,65 eiro bez PVN. Šī gada 15.septembrī noslēgtais līgums paredz darbu pilnīgu pabeigšanu un nodošanu līdz 2022.gada oktobra vidum.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.