Menu
 

Ķekavā par 173 000 eiro plāno izbūvēt gājēju ceļu gar Bauskas šoseju

  • Autors:  LETA
Ķekavā par 173 000 eiro plāno izbūvēt gājēju ceļu gar Bauskas šoseju Foto: pixabay.com

Ķekavas novada pašvaldība par 172 985 eiro izbūvēs ietvi gar Bauskas šoseju no Kalnakroga līdz Dienvidu ielai, nolēmuši pašvaldības deputāti. Kā vēsta pašvaldība, pašlaik no Odukalna ciema līdz Ķekavai nav izbūvēta ietve posmā no Kalnakroga līdz Pļavu ielai, savukārt no Pļavu ielas līdz Dienvidu ielai ietve ir ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī.

Satiksmes intensitāte pa valsts autoceļu A7 ir ļoti augsta. Patlaban, lai gājēji, tajā skaitā bērni un viņu vecāki, no Odukalna ciema nokļūtu līdz Ķekavai, Ķekavas vidusskolai, Ķekavas mūzikas un mākslas skolai, šajā posmā jāiet gar ceļa malu, kas apdraud kājāmgājēju drošību.

Būvniecības gaitu plānots dalīt divos posmos. Projekta pirmajā kārtā paredzēts izbūvēt gājēju ceļu no Pļavu ielas līdz Rīgas ielai 105e, bet otrajā kārtā no Pļavu ielas līdz Dienvidu ielai.

Ķekavas novada pašvaldības rīkotajā publiskajā iepirkumā piedāvājumu gājēju ceļa izbūvei ar viszemāko cenu iesniedzis SIA "AB-Rent", pirmās kārtas būvdarbiem piedāvājot 61 673 eiro līgumcenu, bet otrās – 103 241 eiro. Savukārt pēc cenu salīdzināšanas lētākais piedāvājums būvuzraudzībai ir SIA "Jurēvičs un partneri" ar 7102 eiro. Autoruzraudzības izmaksas lēšamas 968 eiro apmērā.

Lai veiktu gājēju ceļa izbūvi, pašvaldība veiks aizņēmumu no Valsts kases 129 738 eiro apmērā. Aizņēmuma atmaksas termiņš plānots pieci gadi, pamatsummas atmaksu sākot ar nākamā gada oktobri. Būvniecībai nepieciešamo atlikušo summu segs pašvaldība.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija SIA "AB-Rent" pamatkapitāls ir 639 590 eiro. Aizvadītajā gadā uzņēmums strādājis ar 103 588 eiro peļņu un apgrozījis 2,72 miljonus eiro. Savukārt "Jurēvičs un partneri" 2017. gadā apgrozījis 656 970 eiro un peļņa bijusi 56 380 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.