Menu
 

Turaidas muzejrezervātā notiks seminārs par Latvijas ainavu dārgumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Turaidas muzejrezervātā notiks seminārs par Latvijas ainavu dārgumiem Foto: www.turaida-muzejs.lv

Eiropas kultūras mantojuma dienā, 14. septembrī, plkst. 11.00 Turaidas muzejrezervātā notiks seminārs "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt", kuru rīko Rīgas plānošanas reģions, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu.

Semināra tēmas būs ainavu vērtība un nozīme dzīves laika ritumā, kādu Latviju vēlamies redzēt nākotnē un kas darāms, lai to sasniegtu. Programmā iekļauta ekskursija Turaidas pagasta magazīnas mājā, iepazīstot ekspozīcijas. Interesenti aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 22445268. Dalība – bez maksas, informē Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja.

Savukārt Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē no 14. septembra līdz 12. oktobrim būs iespēja apskatīt ceļojošo izstādi "Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kurā vizualizēti Pierīgas reģiona ainavu skati. Izstādi veidojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un plānošanas reģioniem, un tā stāsta par 50 Latvijas ainavu dārgumiem. Izstādē iekļautas nozīmīgu Latvijas ainavu fotogrāfijas, kas uzņemtas valsts jubilejas gadā, kā arī vēsturiski fotoattēli no iedzīvotāju, muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēkas krājumiem.

Rīgas reģiona ainavu desmit dārgumu sarakstā ir Gaujas senleja ar zīmīgo akcentu – sarkanbrūno Turaidas pili. Pils ir daļa no Turaidas muzejrezervāta kultūrvēsturiskās ainavas, kas bagāta ar dažādiem arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, ietverot latviešu folklorai veltīto skulptūru dārzu – Dainu kalnu, vēsta A. Skuja.

Ainavu dārgumu fotoattēli, iedzīvotāju iesūtītie atmiņu stāsti un iespaidi par tiem tiek saglabāti arī elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē. No oktobra tā būs pieejama tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.