Menu
 

Saulkrastu novadā svinīgi atklāts atjaunotais Sējas kultūras nams

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Pagājušajā nedēļā, klātesot Saulkrastu novada domes priekšsēdētājam Normundam Līcim, Saulkrastu kultūras centra pārstāvjiem, būvniekiem un arhitektiem, svinīgi tika pārgriezta sarkanā lenta un durvis pēc pārbūves vēra atjaunotais Saulkrastu novada Sējas kultūras nams. Turpmāk Sējas kultūras namu apsaimniekos Saulkrastu kultūras centrs un tajā darbosies arī Sējas mūzikas un mākslas skola, liecina informācija Saulkrastu novada pašvaldības vietnē.

Saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles biroja aktu, ēka nodota ekspluatācijā 26.novembrī. Pārbūves rezultātā ēkā veikta fasādes, pamatu un cokola siltināšana, nomainīti logi un ārdurvis, veikta jumta atjaunošana un apkures sistēmas modernizācija. Kopējās projekta izmaksas ir 1 916 013, 49 eiro, no tām ERAF finansējums – 207 364 eiro.

Atklāšanā diemžēl nevarēja piedalīties Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks, ilggadējais Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš, bet viņš bija sagatavojis vēstuli, kurā pausts gandarījums par paveikto un pateicības vārdi sadarbības partneriem, vēsta pašvaldībā.

Saulkrastu kultūras centra vadītāja Arta Skudrēna atklāšanas brīdī norādījusi, ka kultūra ir iedvesmas un izaugsmes pamats, vērtību, tradīciju un kultūrmantojuma kopums, iespējas radoši izpausties, izprast citam citu, satuvināties, izdzīvot prieku un izsāpēt sāpes, emocionāli attīstīties.

Savukārt Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis izteicis pateicību Guntim Liepiņam un visai iesaistītajai komandai par šo apjomīgo un nozīmīgo darbu, kā arī novēlējis būt radošiem, ilgtspējīgiem un inovatīviem Saulkrastu kultūras centra vadībai un Sējas kultūras nama vadītajam Ansim Gornavam, vienlaicīgi godinot un uzturot tās vērtības, kuras ir un būs nozīmīgas mums un nākamajām paaudzēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.