Menu
 

No 1.janvāra sagaidāmi jauni siltumenerģijas apgādes tarifi Ropažu pagasta ciemos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Saistībā ar ļoti būtisku dabasgāzes sadārdzinājumu tirgū, no 2022.gada 1.janvāra mainīsies dabasgāzes piegādes cena Ropažu pagasta ciemos, liecina informācija Ropažu novada pašvaldības vietnē.

SIA “Vilkme” ir noslēgusi piegādes līgumu ar AS “Latvijas Gāze” par fiksētu tarifu 64,78 EUR/MWh. Jaunā dabasgāzes tirdzniecības līguma periods būs no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 31. decembrim. Dabasgāzes cena pieaugs no šobrīd spēkā esošajiem 14,18 EUR/MWh uz 64,78 EUR/MWh, līdz ar to ir sagaidāmas izmaiņas siltumenerģijas gala tarifos.

Ropažu pagastā maksa par siltumenerģiju Mucenieku, Silakroga un Ropažu ciemos tiek piemērota atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātiem fiksētiem siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem.  Savukārt katru mēnesi mainīgs tarifs ir Zaķumuižas ciemā, kur siltumenerģijas gala tarifu veido noteikta nemainīgā daļa un mainīgā daļa – atbilstoši faktiskajam patēriņam un izmaksām. Zaķumuižas ciemā tarifa kāpumu vai kritumu veido tikai mainīgā daļa – dabasgāzes kurināmā izmaksas un elektroenerģijas izmaksas katlu mājā.

Dabasgāzes sadārdzinājums 2022.gada I ceturksnī neietekmēs spēkā esošos siltumenerģijas gala tarifus Muceniekos un Ropažu katlu mājā Stadiona ielā 1, savukārt Zaķumuižas ciemā sagaidāms siltumenerģijas apgādes pakalpojuma gala tarifa sadārdzinājums. Ievērojot to, ka dabasgāzes sadārdzinājums tirgū ir tik būtisks, SIA “Vilkme” 2022.gada janvārī iesniegs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā spēkā esošo siltumapgādes tarifu projekta pārrēķinu, iekļaujot arī Zaķumuižas ciemu. Sagaidāmi jauni siltumenerģijas apgādes tarifi Mucenieku, Ropažu, Silakroga un Zaķumuižas ciemos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.