Menu
 

No 1.janvāra Siguldā siltumenerģijas tarifs pieaugs par 13%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ar nākamā gada 1.janvāri spēkā stāsies jauns SIA “Adven Sigulda” siltumenerģijas tarifs, ko izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Līdz ar to siltumenerģijas tarifs Siguldā būs par 13% lielāks – 71,66 EUR/MWh.

Kā skaidro, SPRK, daļu siltumenerģijas SIA “Adven Sigulda” iepērk no citiem siltumenerģijas ražotājiem, bet daļu saražo paši, izmantojot gan dabasgāzi, gan šķeldu. Siltumenerģijas tarifa pieaugumu ietekmējis tieši dabasgāzes cenas palielinājums, kas šajā gadījumā tarifā pieaugusi 2,4 reizes, kamēr šķeldas cena samazinājusies par 3,8%. Lai arī šķeldas cena nedaudz samazinājusi kopējo kurināmā izmaksu pieaugumu, rezultātā joprojām komersantam šīs izmaksas palielinājušās par 221,5 tūkstošiem eiro.

SIA “Adven Sigulda” izmanto atļauju pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā (šķelda, dabasgāze) cena un iepirktās siltumenerģijas izmaksas. Šis nosacījums attiecas gan tad, kad šīs izmaksas pieaug, gan brīžos, kad tās samazinās, nosakot lietotājiem zemāku siltumenerģijas tarifu.

Noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu SIA “Adven Sigulda” iesniedza SPRK šāgada 26.novembrī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

SPRK norāda, ka dabasgāzes nākotnes darījuma cena decembrī “Trading Hub Europe” biržā ir 5,9 reizes augstāka nekā pērn decembrī. Situācija biržā ir strauji mainīga, taču, balstoties uz esošajām dabasgāzes tirgus prognozēm, gaidāms, ka dabasgāzes cena varētu stabilizēties 2022.gada otrajā ceturksnī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.