Menu
 

Stopiņu un Garkalnes iedzīvotājiem daļēji kompensēs siltumenerģijas maksas kāpumu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Stopiņu un Garkalnes iedzīvotājiem daļēji kompensēs siltumenerģijas maksas kāpumu, paredz Ropažu novada domes pieņemtais lēmums.

Domes ārkārtas sēdē tika apstiprināts saistošo noteikumu projekts "Par Ropažu novada pašvaldības vienreizēja pabalsta sniegšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un pašvaldības SIA "Garkalnes Komunālserviss", siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļējai segšanai".

Saistošie noteikumi paredz vienreizēja pabalsta izmaksu par siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļēju segšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem.

Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir 50 eiro vienai mājsaimniecībai. Papildus pabalsts 15 eiro apmērā pienākas mājsaimniecībai par katru mājsaimniecībā deklarētu nepilngadīgu personu, pensionāru vai personu ar invaliditāti.

Vienreizējo pabalstu varēs saņemt Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotāji, kuri šī gada 1.novembrē bija deklarēti Ropažu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā minētajos pagastos un kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabas gāzes apkuri nodrošina Ropažu novada pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un pašvaldības kapitālsabiedrība "Garkalnes Komunālserviss".

Vienreizējo pabalstu varēs pieprasīt līdz nākamā gada 1.martam.

Savukārt Ropažu novada domes deputāte Signe Grūbe ("Par") uzskata, ka iedzīvotāji spiesti maksāt par atsevišķu pašvaldības amatpersonu patvaļu.

Sociālajā vietnē "Facebook" Grūbe norāda, ka šī gada rudenī gāzes cenas paaugstinājās un bijis skaidrs, ka tās turpinās celties. Par to ziņojuši mediji, eksperti. Informācija bijusi arī sociālajos tīklos.

Savukārt pašvaldības aģentūra "Saimnieks" izsludinājusi gāzes iepirkumu nevis meklējot izdevīgāko fiksētās cenas piedāvājumu, bet gan izvēloties apmaksāt pakalpojumu atbilstoši gāzes biržas cenai un noslēdzot nelabvēlīgu līgumu.

Rezultātā Stopiņu pagasta iedzīvotājiem siltumenerģijas tarifa pieaugums bijis vairāk nekā 150%.

Grūbe aicināja pašvaldību izstrādāt atbalsta mehānismu mājsaimniecībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.