Menu
 

Olaines novada pašvaldība līdz 31.janvārim turpinās līdzfinansēt papildu reisus maršrutā "Rīga-Olaine"

  • Autors:  LETA
Foto - olaine.lv Foto - olaine.lv

Olaines novada pašvaldība līdz 31.janvārim turpinās līdzfinansēt papildu reisus maršrutā "Rīga-Olaine", liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Ņemot vērā, ka līdz šim nav saņemti pasažieru pārvadātāju pieteikumi pārvadājumu nodrošināšanai komerciālajā autobusa maršrutā Rīga-Olaine, pašvaldība pieņēma lēmumu par iepriekš ar AS "Nordeka" un valsts SIA "Autotransporta direkcija" noslēgtā trīspusējā līguma pagarināšanu.

Tas nozīmē, ka līdz 31.janvārim AS "Nordeka" turpinās sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumu maršrutā Rīga-Olaine, savukārt pašvaldība turpinās līdzfinansēt papildu reisus. 

Kā ziņots, ņemot vērā būtisko pasažieru skaita samazinājumu, kas radies saistībā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, AS "Nordeka" nolēma maršrutu Rīga-Olaine vairs neapkalpot uz komerciāliem principiem, bet tas iekļauts valsts dotētajā maršrutu tīklā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Biļetes cena braucienam no Rīgas līdz Olainei ir 1,60 eiro.

Olaines novada pašvaldībā iepriekš skaidroja, ka Autotransporta direkcija bija gatava ārkārtējās situācijas laikā maršrutā Rīga-Olaine nodrošināt desmit reisus no Olaines un desmit no Rīgas darba dienā, kā arī piecus reisus no Olaines un piecus no galvaspilsētas brīvdienās. Taču vietvara lūdza maršruta sarakstā iekļaut papildu reisus, kurus pašvaldība apņemas apmaksāt no saviem līdzekļiem.

Olaines novada dome ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu līdzfinansēt 24 papildu reisus darbdienās un desmit papildu reisus brīvdienās, nodrošinot Olaines novada iedzīvotājiem iespēju izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus tādā apjomā, kas pārsniedz minimālo valsts garantēto sabiedriskā transporta pakalpojumu apjomu reģionālās nozīmes maršrutu tīkla valsts pasūtītajā daļā. 

Tādējādi kopumā maršrutā Rīga-Olaine tiks nodrošināti 44 reisi darbdienās un 20 reisi brīvdienās. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs papildu reisu nodrošinājumam būs 53% jeb apmēram 20 000 eiro.

Kā ziņots, "Nordeka" maršrutu Rīga-Olaine uz komerciāliem principiem sāka nodrošināt 1.oktobrī.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.