Menu
 

Pierīgas novadi attīstās. Saulkrastu un Ropažu novads Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Publicitātes foto Publicitātes foto

Gada noslēgumā, kā jau ierasts, laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija lūdza Pierīgas novadu pašvaldības apkopot nozīmīgākos novadā paveiktos darbus šajā gadā. Paveikts ir ļoti daudz, un, kā liecina vietvaru sniegtā informācija, gada laikā ir tapis daudz jaunu objektu un ir vērienīgi plāni arī nākamajiem gadiem.

SAULKRASTU NOVADS

Pabeigta Saulkrastu estrādes un Neibādes parka rekonstrukcija

2017. gadā tika apstiprināts projekts "Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – "Saviļņojošā Vidzeme"" sadarbībā ar Carnikavas, Salacgrīvas un Limbažu pašvaldību. 2020. gadā tika izstrādāts būvprojekts un jau 2021. gada janvārī uzsākta estrādes ēkas atjaunošana un Neibādes parka labiekārtošana, lai pēc ilgstoša klusuma šajā vietā atkal notiktu kultūras un atpūtas pasākumi.

Neibādes parkā uzstādīti jauni gaismekļi, atjaunoti celiņi, kā arī izvietoti soliņi, atkritumu urnas un velostatīvi. Parkā izveidoti stiprinātā zāliena segumi, kur gada siltajos mēnešos varēs izvietot pagaidu tirdzniecības vietas, kā arī iekopts zāliens un pieplanēta tagadējā parka teritorija. Ierīkotas vairākas puķu dobes, iestādīti 13 koki un dažādi dekoratīvie krūmi. Estrādē ierīkota jauna solu konstrukcija ar 1746  sēdvietām. Estrādes teritorijā paredzētas vietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām māmiņām ar bērnu ratiem. Ieklāts bruģis un rekonstruēta ēka, izbūvētas labierīcības māksliniekiem. Lai estrādei būtu piemērota akustika, uzstādīti akustiskie paneļi.

Būvprojekta izstrādi un būvniecību veica SIA "Tilts". Kopējās projekta izmaksas – 910 752,76 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 714 486,85 eiro.

Oktobrī pabeigta gājēju tilta būvniecība Liepu ielā

Lai īstenotu jauna tilta būvniecību, Saulkrastu novada pašvaldība saņēmusi finansējumu no biedrības "Jūras zeme" un Lauku atbalsta dienesta. Realizējot projektu, tika demontēts iepriekšējais tilts, izbūvēts jauns elektrības pieslēgums, krasta nostiprinājums un jaunais tilts. Gājēju tilta konstrukcijas veido divas lokveida tērauda kopnes, kas savā starpā ir savienotas ar šķērssijām, un tā pamatnē izvietots koka segums. Tilta pieejai pārbūvētas kāpnītes un pieejas celiņu malās uzstādīti apgaismojuma stabi. Tiltu izgaismo tā segumam piestiprināti gaismekļi aiz margu konstrukcijas. Kopējās tilta izmaksas ir 157 999 eiro (bez PVN).

Decembrī noslēgusies kultūras nama pārbūve Sējā

Ilgi gaidītā kultūras nama pārbūve Sējā ir noslēgusies – saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles biroja aktu 2021. gada 26. novembrī ēka nodota ekspluatācijā. Pārbūves laikā ēkā veikta fasādes, pamatu un cokola siltināšana, nomainīti logi un ārdurvis, atjaunots jumts un modernizēta apkures sistēma.

Kopējās projekta izmaksas ir 1 916 013,49 eiro, no tiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 207 364 eiro.

Ekspluatācijā nodots gājēju un velosipēdu celiņš Loja–Murjāņi

2021. gada 5. janvārī tika noslēgts līgums ar SIA "Projekts EAE" par tehniskā projekta izstrādi par kopējo summu 13636,70 eiro (ar PVN) un autoruzraudzību par 800 eiro. Noslēgts līgums par objekta izbūvi noslēgts. Līguma kopsumma – 530 530,33 eiro (bez PVN).

Atklāta jaunā Pabažu velotrase

Daudzfunkcionālo trasi varēs izmantot braukšanai ar kalnu divriteņiem, BMX, skeitbordiem, skrejriteņiem, skrituļslidām, longbordiem u.c. Darbus veica alternatīvā sporta infrastruktūras uzņēmums Baltijā SIA "City Playgrounds". Velotrases projekta kopējās izmaksas ir 31 689,66 eiro, attiecināmās izmaksas – 30 000 eiro, no tiem 27 000 eiro ir publiskais finansējums. 


ROPAŽU NOVADS

Pēc administratīvi teritoriālās reformas spēkā stāšanās 2021. gada 1. jūlijā darbu uzsāka jaunais Ropažu novads, kurā apvienoti Stopiņu pagasts, Ropažu pagasts, Garkalnes pagasts un Vangažu pilsēta.

Stopiņu pagasts

Pie lielākajiem vai būtiskākajiem šogad paveiktajiem darbiem jaunajā Ropažu novadā jāmin PA "Stopiņu ambulance" Upesleju doktorāta pārcelšana uz jaunajām telpām. Jaunajās doktorāta telpās iedzīvotājiem ir pieejams plašāks ģimenes ārstu un speciālistu pakalpojumu klāsts, tostarp stomatologa un fizioterapeita pakalpojumi. Arī Ulbrokas ambulanci gaida pārmaiņas, jo šogad uzsākta Ulbrokas ambulances ēkas pārbūve – tiek būvēta jauna piebūve, visa ēka tiek siltināta, veikta jumta nomaiņa, kas būtiski paaugstinās arī ambulances ēkas energoefektivitāti. Stopiņu pamatskolai Sauriešos uzsākta piebūves celtniecība, kurā atradīsies sporta zāle un ēdamzāle. Rudenī tika atklāts arī ilgi gaidītais velosipēdu un gājēju celiņš starp novada centru Ulbroku un Dreiliņiem.

Ropažu pagasts

Pabeigta stāvlaukuma un tirgus laukuma izbūve Ropažu pagasta centrā. Darbi tika veikti ar Eiropas Savienības projekta finansējuma atbalstu un sadarbībā ar biedrību "Ropažu-Garkalnes partnerība". Pabeigti vairāki daudzdzīvokļu māju siltināšanas projekti. Noslēgusies Ziedu ielas rekonstrukcija Ropažu centrā. Rudenī uzsākti Ropažu stadiona rekonstrukcijas darbi, kas būtiski uzlabos sporta aktivitāšu un treniņu pieejamību pagasta iedzīvotājiem.

Garkalnes pagasts

Garkalnes pagastā pirmsskolas izglītības iestādei "Čiekuriņš" atklāta moduļu tipa piebūve, tādējādi paaugstinot pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību Garkalnes pagastā. Upesciemā atklāts bērnu un daudzu entuziastu ilgi gaidītais skeitparks-velotrase, izbūvēts gājēju celiņš Bukultos, Ādažu ielā. Garkalnes pagastā pabeigta Krievupes ielas un Graudiņu ielas rekonstrukcija.

Vangaži

Vangažos šogad atklāta jauna velotrase-skeitparks, izbūvēts apgaismojums vairākās ielās. Veikti gājēju ietvju rekonstrukcijas darbi, būtiski uzlabojot pārvietošanās drošību pilsētas iedzīvotājiem. Pabeigti vairāki daudzdzīvokļu māju siltināšanas projekti Vangažos, būtiski paaugstinot ēku energoefektivitāti, kas ir īpaši svarīgi iedzīvotājiem pašreizējā situācijā ar mainīgajām energoresursu cenām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.