Menu
 

VARAM aicina pārskatīt Siguldas pašvaldības lēmumu aizliegt izmantot kapsētu sporta nodarbībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības dome 2.decembra sēdē apstiprināja saistošos noteikumus “Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā” un nosūtīja tos Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) atzinuma sniegšanai, informē pašvaldībā. Saistošajos noteikumos ir iekļauts aizliegums izmantot kapsētu sporta nodarbībām, ko VARAM aicina pārskatīt, lai nepazeminātu kapsētas nozīmi Latvijas kultūrtelpā.

Lai apzinātu novada iedzīvotāju un kapsētu apmeklētāju viedokli, pašvaldības pārstāvji aicina iedzīvotājus piedalīties ekspresaptaujā par sportošanas aizliegumu kapsētās. Ekspresaptaujā jāatbild uz jautājumu “Vai atbalstāt sporta nodarbību (sportošanas) aizliegumu novada kapsētu teritorijās?”, izvēloties atbilžu variantu “Jā” vai “Nē”, pēc vēlēšanās ir iespēja arī komentēt savu izvēli.

Ekspresaptaujā var piedalīties līdz 6.janvārim. Atbilstoši sabiedrības izteiktajam viedoklim tiks pieņemts lēmums par sportošanas aizlieguma iekļaušanu saistošajos noteikumos, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.