Menu
 

Pierīgas novadi attīstās. Ādažu un Ķekavas novads Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - Ādažu un Ķekavas novada pašvaldibas Foto - Ādažu un Ķekavas novada pašvaldibas

Gada noslēgumā, kā jau ierasts, laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija lūdza Pierīgas novadu pašvaldības apkopot nozīmīgākos novadā paveiktos darbus šajā gadā. Paveikts ir ļoti daudz, un, kā liecina vietvaru sniegtā informācija, gada laikā ir tapis daudz jaunu objektu un ir vērienīgi plāni arī nākamajiem gadiem.

ĀDAŽU NOVADS

Atklāti bērnudārzi Siguļos un Ādažos

Šogad jaunajā Ādažu novadā atklāti divi bērnudārzi – Carnikavas pirmsskolas izglītības iestāde “Piejūra” Siguļos un Ādažu vidusskolas bērnudārzs, kas tapis, pārbūvējot Ādažu vidusskolas korpusu. Bērnudārzā “Piejūra” ir sešas grupas, vienpadsmit telpas, plaša sporta zāle, mūzikas nodarbību zāle un kabineti atbalsta personālam. Ādažu vidusskolas bērnudārzā atklātas piecas grupiņas.

Veikta Stacijas ielas un laukuma pārbūve Carnikavā

Stacijas ielā veikta pārbūve 503 metru garumā, bet papildus ielas pārbūvei stacijas laukumā izbūvētas arī jaunas autostāvvietas, jauna apgaismojuma līnija, uzlabota lietus kanalizācija un uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras. Izbūvētas 74 autostāvvietas un bruģēta gājēju ietve, jauna apgaismojuma līnija 605 metru garumā ar 15 stabiem un 19 gaismekļiem, kā arī septiņiem parka stabiem un septiņiem gaismekļiem. Sakārtota lietus kanalizācija 144 metru garumā, uzstādītas 12 videonovērošanas kameras, izbūvētas trīs jaunas un pārbūvēta viena esošā gājēju pāreja, kā arī izbūvēti divi tā sauktie gulošie policisti. Stacijas laukumā iestādīti seši jauni koki.

Izbūvēta koka taka Garupē

Aprīlī pabeigta koka laipu takas būvniecība Garupē, un ciema iedzīvotājiem pludmale tagad ir vieglāk un ērtāk sasniedzama. 754 metrus garajā takā uz jūru koka laipas izbūvētas 418 metru garumā. Ņemot vērā takas reljefu un īpatnības, koka laipu posmi ierīkoti vietās, kas ir grūtāk pārvaramas – ar lielāku kritumu, smilšainas vai ar atsegtām koku saknēm. Takā laipas mijas ar dabīgo zemsedzi un lieliski iekļaujas dabas parka ainavā. 

Izbūvēta multifunkcionālā velotrase Ādažos

Velotrases kopējā asfaltētās daļas platība ir 840 kvadrātmetri, trases garums – 207 metri. Velotrase ir piemērota gan plaša spektra lietotāju vajadzībām (dažādu prasmju līmeņiem un vecuma grupām), gan arī velosportistu treniņiem ar lielāku dinamiku un atbilstošu reljefu akrobātisku lēcienu izpildīšanai.

Pabeigti būvdarbi Eimuru industriālajā teritorijā

Pabeigti Ataru ceļa otrās kārtas pārbūves darbi 937 metru garumā, šajā posmā izbūvējot arī drenāžu un veicot apzaļumošanu. Veikta arī Laveru ceļa asfaltbetona seguma posma pārbūve, paaugstinot 820 metrus garā ceļa posma seguma nestspēju. Ataru un Laveru ceļa pārbūve tika veikta projekta “Eimuru industriālās teritorijas infrastruktūras sakārtošana ražošanas zonas pieejamības un uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Ādažu novadā” ietvaros, nodrošinot publiskās infrastruktūras sakārtošanu komercdarbības teritorijas piekļuvei, tā uzlabojot komersantu darbības efektivitāti un veicinot jaunu komersantu interesi.

ĶEKAVAS NOVADS

Pabeigta Uzvaras prospekta un Jaunatnes ielas rekonstrukcija Baložos

Kopējais ar asfaltbetona segumu pārbūvētās ielas garums, tostarp apvienotā gājēju un veloceliņa garums, ir 776,5 metri, savukārt 850 metru garumā izbūvētās ietves klāj bruģakmens. Projekta ietvaros izbūvētas nobrauktuves un jaunas automašīnu stāvvietas 2779,44 kvadrātmetru platībā, kur vietas pietiks 98 automašīnām. Kopējās projekta izmaksas ir 2 139 423,14 eiro, no tiem 408 496 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Paplašināta pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa”

Ķekavā ir uzbūvēta un atklāta jauna piebūve pirmsskolas izglītības iestādei “Ieviņa”, kur 1. septembrī bērnudārza gaitas uzsāka 144 bērni vecumā no trim līdz sešiem gadiem, līdz ar to no jaunā mācību gada bērnudārzu apmeklē kopumā 450 bērnu. Bērnudārza “Ieviņa” paplašināšanas projekta, izbūvējot moduļu tipa piebūvi, kopējās projektēšanas un būvniecības izmaksas ir aptuveni 1,7 miljoni eiro. Lai pašvaldība to varētu īstenot, tika ņemts 1,2 miljonu eiro aizņēmums no Valsts kases, pārējo finansējuma daļu sedzot no pašvaldības budžeta. Jaunā divstāvu korpusa kopējā platība ir vairāk nekā 761 kvadrātmetrs.

Katrā stāvā ir trīs bērnudārza grupu bloki ar rotaļu un mācību telpu, garderobi, labierīcībām un ēdiena sadales telpu. Pirmajā stāvā ir arī tehniskā telpa un labierīcību telpa, kas pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un gaitenis, kas savieno piebūvi ar veco bērnudārza ēku. Bērnudārza teritorijā ir izveidota jauna rotaļu zona ar gumijas segumu un vairākiem jauniem rotaļelementiem. Savukārt ap rotaļu teritoriju izveidots bruģēts laukums, kuru bērni varēs izmantot kā zīmēšanas zonu.

Pabeigta divu veloceliņu izbūve

Pabeigti apvienotā gājēju un velosipēdu celiņa izbūves darbi gar autoceļu V2 no Mazās Rāmavas ielas Valdlaučos līdz Egļu ielai Katlakalnā. Celiņa garums 1,4 kilometri. Kopējās projekta izmaksas – 426 981,61 eiro (aizņēmums 304 028 eiro). Pabeigta veloceliņa pirmā posma izbūve gar autoceļu A7 no Rīgas ielas 1A Vimbukrogā līdz “Annužām” Alejās. Celiņa garums 0, kilometri. Kopējās projekta izmaksas – 121 825 eiro (aizņēmums 90 426 eiro).

Uzsākta Baložu vidusskolas jaunā korpusa celtniecība

Īstenojot projektu “Ķekavas vidusskolas un Baložu vidusskolas mācību vides uzlabošana”, plānots uzbūvēt divstāvu piebūvi Baložu vidusskolai aptuveni 3000 kvadrātmetru platībā un pārbūvēt sporta laukumu, ierīkot piecas mobilās datorklases Ķekavas vidusskolā un piecas mobilās datorklases Baložu vidusskolā, iekārtot divus jaunus dabaszinātņu (fizikas un ķīmijas) kabinetus Baložu vidusskolā. Šī projekta realizēšanai plānotais kopējais Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums ir 3 178 193 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām – 84 128,64 eiro. Kopējās projekta izmaksas 9 264 004,32 eiro.

Pabeigta vairāku ielu pārbūve

Pabeigta Saulgriežu ielas pārbūves pirmā kārta Baložos. Kopējās projekta izmaksas ir 986 718 eiro (aizņēmums 716 657 eiro); garums 1,2 km.

Pabeigta Saules ielas pārbūve Ķekavā, Odukalnā. Kopējās projekta izmaksas ir 747 279 eiro (aizņēmums 537 783 eiro); garums 0,725 km.

Pabeigta gājēju pārejas pārbūve pār autoceļu P85 (Rīgas HES–Jaunjelgava) Kompleksa un Ciemata ceļa krustojumā Daugmalē. Kopējās projekta izmaksas ir 75 423 eiro (tikai pašvaldības finansējums).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.