Menu
 

Stājušās spēkā jaunā Ķekavas novada NĪN atlaides

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 1.janvāra stājas spēkā jaunā Ķekavas novada Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes.

Saruks Baldones novadā dzīvojošo personu ar invaliditāti NĪN atlaides.

Pirmās grupas invalīdi, kuri Baldones novadā saņēma 90% NĪN atlaidi, jaunajā Ķekavas novadā saņems 70% atlaidi. Vientuļie otrās grupas invalīdi, kuri Baldones novadā saņēma 70% NĪN atlaidi, Ķekavas novadā saņems 50% atlaidi.

Līdzīga situācija ir arī ar ģimenēm, kurās ir bērni ar invaliditāti. Ja tās Baldonē saņēma 70% NĪN atlaidi, tad tagad Ķekavas novadā saņems 50% NĪN atlaidi.

Atlaižu apjoms pieaugs personām ar invaliditāti, kuras līdz novadu reformai dzīvoja Ķekavas novadā, jo tām tika piemērota 50% NĪN atlaide, savukārt turpmāk tās saņems atbilstoši 70% un 50% NĪN atlaidi.

Lielākie ieguvēji no jauno saistošo noteikumu pieņemšanas būs daudzbērnu ģimenes, kurām NĪN atlaide tiks palielināta līdz 70%. Ķekavas daudzbērnu ģimenēm tā pašlaik ir 50% bet Baldonē dzīvojošajām - 20%.

Atbalsta apmērs pieaugs arī politiski represētām personām un personām, kuras atzītas par nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Savukārt vientuļajiem pensionāriem, kuriem pensija nepārsniedz minimālās mēnešalgas apmēru, plānots NĪN atvieglojumus par ēkām un zemi noteikt 90% apmērā. 

Administratīvi teritoriālās reformas laikā izveidots jauns Ķekavas novads, pievienojot tam Baldones novadu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.