Menu
 

Gada nogalē no darba atlaista Baldones bērnudārza direktore Gerta

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Gada nogalē no darba Baldones bērnudārzā atlaista direktore Valda Gerta, aģentūra LETA noskaidroja Ķekavas novada domē. Gerta atbrīvota, pamatojoties uz vienošanos par darba tiesisko attiecību izbeigšanu 2021.gada 20.decembrī.

Ķekavas domes vairākums ar 12 balsīm atbalstīja Gertas atbrīvošanu no amata. Pret šo lēmumu bija opozīcijā esošās Indra Priede (JV) un Viktorija Baire (JV). Šim lēmumam atbalstu nepauda arī divas koalīcijas pārstāves no Latvijas Reģionu apvienības. Karina Putniņa balsojumā atturējās, bet Agnese Geduševa balsojumā nepiedalījās.

Kā savā "Facebook" vietnē norādīja Baire, Baldones bērnudārza "Vāverīte" vadītāja 2021.gadā atlaista jau otro reizi. Pirmā reize bijusi 21.jūnijā, kad viņu atlaida Baldones novada dome. Ķekavas novada dome pēc novadu apvienošanas šo lēmumu atcēla, norādot, ka tas bijis pretlikumīgs.

Baire uzsver, ka pagājušā gada oktobrī domes Izglītības komitejas deputāti iepazinās ar ziņojumu, kurā tika izvērtēts Gertas darbs. Ziņojumā bija norādīts, ka nav nekādu būtisku iemeslu, kuru dēļ būtu jālemj par bērnudārza vadītājas sodīšanu vai atlaišanu.

Savukārt bērnudārza vadītāja atvadu vēstulē vecākiem, kas publicēta e-klases pastā, pateicas tiem par uzticību, dāvājot iespēju rūpēties par bērnu audzināšanu un izglītošanu, un pateicas vecākiem, kuri materiāli atbalstījuši savas grupiņas, jo tas ļāvis tās izremontēt, palīdzējis uzcelt konstrukcijas bērnu laukumiņos, atjaunot lodžijas un veikt citus darbus.

Viņa vēstulē norāda arī uz politiku un apmelošanu. "Paldies arī tiem "varoņiem" vecākiem, kuri man palīdzēja izdarīt izvēli un aiziet no šīs iestādes vadītājas amata. Politika un "netīras apmelošanas kampaņas" nav mans sabiedrotais! Novēlu šiem vecākiem - lai veicas! Neturu ļaunu prātu," raksta Gerta. Viņa aicināja bērnu vecākus būt iejūtīgiem pret grupu audzinātājām un auklītēm, kurām šis laiks esot nopietns pārmaiņu un pārbaudījumu laiks.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.