Menu
 

Siguldas novadā jaundzimušo vecāki no 1.janvāra saņem 350 eiro pabalstu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 2022.gada 1.janvāra Siguldas novadā pabalsts par bērna piedzimšanu ir viens no lielākajiem Latvijā – 350 eiro, par dvīņiem – 480 eiro par katru bērnu, par trīs un vairāk bērniem vienās dzemdībās – 640 eiro par katru bērnu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Pabalsts tiks piešķirts tādā gadījumā, ja abi vecāki ne mazāk kā gadu pirms bērna dzimšanas dienas ir deklarējuši savu dzīvesvietu Siguldas novadā un bērna dzīvesvieta pirmreizēji ir deklarēta Siguldas novadā. Ja novadā deklarējies bērns un tikai viens no vecākiem, pabalsts tiek piešķirts 50% apmērā.

2021.gadā Siguldas novadā kopumā deklarēti 369 jaundzimušie – 196 zēni un 173 meitenes –, savukārt Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā ik gadu pasaulē nāk vairāk nekā 1000 mazuļu. 2021.gadā Siguldas slimnīcā pieņemtas 1059 dzemdības, kuru laikā pasaulē nākuši 1063 bērni – 547 puisīši un 516 meitenītes. Savukārt 2022.gada 1.janvārī piedzimuši trīs bērni – pirmā bija meitene, bet pēc tam bija divi zēni, vēsta pašvaldībā.

Kopumā Siguldas novadā uz 2022.gada 1.janvāri deklarēti 32 543 iedzīvotāji, un Siguldas novadā pēc administratīvi teritoriālās reformas līdzšinējai Siguldas pilsētai, Mores, Allažu un Siguldas pagastam pievienojās arī Inčukalna, Krimuldas, Lēdurgas un Mālpils pagasts.

Papildus tam tradicionāli Siguldas novadā īpašā svinīgā pasākumā tiek godināti jaundzimušie, kuri deklarēti Siguldas novadā, aicinot viņus uz pasākumu “Esmu dzimis Siguldas novadā”. Tajā tiek pasniegtas īpašas piemiņas medaļas, kuras rotā bērna dzimšanas gads un 3D tehnikā iegravēta Siguldas Jaunā pils, atgādina pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.