Menu
 

Apturēta kavējuma naudas aprēķināšana par siltumu Upesciema un Stopiņu pagasta iedzīvotājiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ropažu novada dome apturējusi kavējuma naudas aprēķināšanu par siltumenerģiju Upesciema un Stopiņu pagasta iedzīvotājiem, informē pašvaldība.

Siltumenerģijas piegādes apmaksas un kavējuma naudas aprēķināšana atlikta par laika periodu no pagājušā gada 1.novembra līdz šī gada 30.aprīlim.

Kavējuma naudas aprēķināšana atlikta Ropažu novada Garkalnes pagasta Upesciema un Stopiņu pagasta iedzīvotājiem, kuriem siltumenerģijas piegādi ar dabasgāzi nodrošina Ropažu novada pašvaldības aģentūra "Saimnieks" un pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Garkalnes komunālserviss".

Siltumenerģijas pakalpojumu apmaksu var atlikt ne vairāk kā līdz sešiem mēnešiem, lēmumu par sniegto pakalpojumu apmaksas atlikšanu pieņem apsaimniekotājs pēc klienta rakstiska iesnieguma saņemšanas.

Jau ziņots, ka Stopiņu un Garkalnes iedzīvotājiem pašvaldība daļēji kompensēs siltumenerģijas maksas kāpumu, paredz Ropažu novada domes pieņemtais lēmums.

Saistošie noteikumi paredz vienreizēja pabalsta izmaksu par siltumenerģijas apgādes tarifa izdevumu daļēju segšanu Stopiņu pagasta un Garkalnes pagasta Upesciema iedzīvotājiem.

Pabalsts ir vienreizējs, un tā apmērs ir 50 eiro vienai mājsaimniecībai. Papildus pabalsts 15 eiro apmērā pienākas mājsaimniecībai par katru mājsaimniecībā deklarētu nepilngadīgu personu, pensionāru vai personu ar invaliditāti.

Šie lēmumi pieņemti saistībā ar maksas pieaugumu par siltumu minētajos pagastos. Piemēram, Stopiņu pagasta iedzīvotājiem siltumenerģijas tarifa pieaugums bijis vairāk nekā 150%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.