Menu
 

Saulkrastu novadam taps jauns ģerbonis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - saulkrasti.lv Ilustrācija - saulkrasti.lv

Līdz ar jaunā Saulkrastu novada izveidi, kurā tika apvienoti Saulkrastu novads un Sējas novads, no 2021. gada 1. jūlija spēku zaudēja iepriekšējo novadu ģerboņi. Tā kā gan Sējas, gan Saulkrastu novada ģerbonī attēlotā simbolika ir būtiska, deputāti Saulkrastu novada domes sēdē lēma, ka apvienotajam novadam jāveido jauns ģerbonis, bet pagaidām pašvaldība līdz 2022. gada 30. jūnijam izmantos pašreizējo Saulkrastu novada ģerboni.

Lai radītu iedzīvotājos spēcīgu simbolisko un emocionālo piederību Saulkrastu novadam, pašvaldībai ir būtiski uzklausīt vietējo iedzīvotāju ierosinājumus, aicinot apdomāt, kas sabiedrību konkrētajā novadā vieno, kas ir unikālais, individuālais šajā teritorijā.

Kā vēsta pašvaldības interneta vietne, viens no pirmajiem Saulkrastu novada ģerboņa izstrādes soļiem ir ģerboņa koncepcijas izstrāde un simbolu izvēle. Iedzīvotāji tiek aicināti izteikt viedokli par vienojošajiem Saulkrastu novada aspektiem. Šīs aptaujas rezultāti tiks izmantoti un apkopoti ģerboņa izveides laikā.

Nākamais solis būs iedzīvotāju apkopoto ieteikumu iekļaušana heraldikas valodā, ko veiks mākslinieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.