Menu
 

Video: Ķekavas novadā noskaidroti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs, video - Ķekavas novada pašvaldība Foto - arhīvs, video - Ķekavas novada pašvaldība

Ziemassvētku rotājumu konkursā “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2021”, kas  tika rīkots piekto reizi, šoziem saņemti 28 pieteikumi. Konkursa žūrija ir izvēlējusies četrpadsmit konkursa laureātus, kuru rotājumu kompozīcijas bijušas gan krāšņas, gan labi pieejamas apskatei novada iedzīvotājiem, noskaidrota arī iedzīvotāju simpātija.

Kā vēsta Ķekavas novada pašvaldībā, piecu gadu laikā konkursā kopumā piedalījušies 129 dalībnieki.  Pirmajā gadā rotājumu konkursam pieteicās 15 dalībnieki, 2018.gadā 23 dalībnieki, 2019. gadā 28 dalībnieki, 2020.gadā 35 dalībnieki, bet 2021.gadā 28 dalībnieki uzbūra maģiskas Ziemassvētku sajūtas.

Konkursa dalībnieki sacentās piecās nominācijās, kā arī papildus nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”. Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts īpaši izveidotai komisijai piecu ekspertu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Īpaša uzmanība tika pievērsta rotājumu redzamībai no publiskās ārtelpas un iespējai tos apskatīt jebkuram garāmgājējam, lai tie pildītu konkursa galveno mērķi – palīdzētu novadam uzmirdzēt un priecētu ar gaismu pārējos novadniekus. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta balsojumā, un kopumā tika saņemti 4742 balsojumi.

Kategorijā  "Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi", žūrija nolēmusi piešķirt divas pirmās vietas – mājai Baldonē, Rīgas ielā 99 un mājai Ķekavā, Palienas ielā 12.

Pēc žūrijas komisijas vērtējuma pirmo vietu  un 160 eiro lielu naudas balvu kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi” saņēma bagātīgi izrotātā 1.kāpņu telpa Ķekavā, Gaismas ielā 19 k-10.

Sakarā ar mazo pieteikumu skaitu žūrija nolēma apvienot kategoriju “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas” un “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”. Uzvaru šajā apvienotajā uzņēmumu un sabiedrisko iestāžu kategorijā ieguva dārzniecības uzņēmums SIA “Flourishing”, Ķekavas pagastā “Atvases”.

Kategorijā “Ziemassvētku egle” pirmo vietu ieguva “Zvanītāji” Rāmavā, kuri savu pieteikto egli bija novietojuši ārpus sētas, ļaujot tai izcelties uz krāšņi rotātā pagalma fona, dodot iespēju katram garāmgājējam grezno eglīti aplūkot tuvumā.

Savukārt vislielāko balsu skaitu iedzīvotāju simpātijas balsojumā saņēma “Lejasručkas” no Ķekavas pagasta. Šogad iedzīvotāju simpātijas balsojumā kopumā saņemtas 4742 balsis, par pirmās vietas ieguvējiem – māju “Lejasručkas” – nobalsots 1979 reizes, kas ir 41,7% no visām balsīm.

Ķekavas novada domē pavēstīja, ka galveno nomināciju uzvarētāji saņems naudas balvas 160 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji – 120 eiro vērtībā, trešajai vietai paredzētas naudas balvas 80 eiro vērtībā, savukārt nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tiks sveikts ar pārsteiguma balvu.

Ķekavas novada pašvaldība, kas ir šī konkursa rīkotāja, ir gandarīta, ka katru gadu novērojama liela iedzīvotāju interese un aktīva dalība konkursā, lai radoši pārsteigtu un iepriecinātu gan savus tuvākos kaimiņus, gan iedzīvotājus no visa plašā novada.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.