Menu
 

Jūrmalas domes vides objekta "Ķemeru Anniņa" metu konkursā uzvarējis Kaspars Līdums un Mārtiņš Rozenfelds

  • Autors:  LETA
Vizualizācija - jurmala.lv Vizualizācija - jurmala.lv

Jūrmalas domes vides objekta "Ķemeru Anniņa" metu konkursā uzvarējis Kaspars Līdums un Mārtiņš Rozenfelds.

Kā liecina pašvaldības informācija, vides objekta izveide ir Ķemeru iedzīvotāju iniciatīva. Vides objekts atradīsies Ķemeros, Senatnes ielā 5.

"Ķemeru Anniņa" ir tautas konstruēts tēls, kas radies pēc nepieciešamības iedvesmot strēlniekus, dot tiem cerību un drosmi grūtos brīžos, - savu koncepciju pamato vides objekta autori Kaspars Līdums un Mārtiņš Rozenfelds. 

Šis tēls ir kļuvis par vienu no Ķemeru simboliem un neatņemamu kultūrvēsturisku sastāvdaļu.

Komisijas ieskatā šajā vides objektā veiksmīgi apvienots vēsturiskais Ķemeru šarms ar laikmetīgiem risinājumiem, tas ir princips, pēc kura šobrīd veidojas Ķemeru apkārtne.

Skulptūrā atveidota jauna sieviete pastaigā, kavējoties atmiņās. Zieds sievietes rokās simbolizē cerību un ilgas pēc bezrūpīgiem laikiem. Skulptūras apģērba un matu griezums veidots, ietekmējoties no Pirmā pasaules kara laika stila, kad radās simt gadus senā strēlnieku dziesma "Ķemermiestiņā".

Skulptūras konstrukcija, veidota no balti krāsotām alumīnija plāksnēm, rada optisku ilūziju - raugoties uz to no dažādiem skatu punktiem, siluets maina struktūru. Nepastāvīgā forma attēlo dažādās mīta interpretācijas, kas kopīgi veido Ķemeru Anniņas tēlu.

Otro vietu konkursa žūrijas komisija piešķīra SIA "Sculptor LV" un SIA "Archidose" veidotajam darbam. Konkursā piešķirtas divas trešās vietas - Oskaram Mikānam un Elizabetei Melbārzdei.

Metu konkursa kopējais balvu fonds ir 5000 eiro, kas atbilstoši konkursa nolikumam tiks sadalīti četriem trīs godalgoto vietu ieguvējiem. 

Vides objektu plānots īstenot 2022.gada laikā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.