Menu
 

Jūrmalā uzņēmējiem piešķirs nomas maksas atvieglojumus, bērniem, jauniešiem un senioriem – pabalstus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Lai mazinātu Covid-19 ierobežojošo pasākumu negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbību, Jūrmalas domes deputāti ceturtdien nolēma pilnībā vai daļēji atbrīvot no nomas maksas uzņēmējus, kuriem ir noslēgti nekustamā īpašuma vai zemes nomas  līgumi ar Jūrmalas valstspilsētas administrāciju. Tāpat nepiemēros arī procentus un līgumsodus nekustamā īpašuma nomas maksas kavējuma gadījumā.

Tāpat no 1. februāra Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķirs 100 eiro pabalstu mācību procesa atbalstam bērniem, skolēniem, kā arī studentiem; līdz 150 eiro palielināts veselības aprūpes pabalsts pensijas vecuma iedzīvotājiem.

Kā liecina informācija pašvaldības interneta vietnē, nomas maksas atvieglojumu vai atbrīvojumu piemēros par laika posmu no 2021. gada 11. oktobra līdz 2021. gada 31. decembrim.

Komersanti varēs saņemt nomas maksas atbrīvojumu, ja noteiktajā periodā nomāto nekustamo īpašumu vispār neizmanto saimnieciskās darbības veikšanai Ministru kabineta noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Savukārt nomas maksas samazinājums tiks piemērots, ja uzņēmējs izmanto nomāto nekustamo īpašumu, bet viņa ieņēmumi epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ ir samazinājušies. Šajā gadījumā nomas maksas samazinājums tiks piemērots atbilstīgi uzņēmēja ieņēmumu no saimnieciskās darbības procentuālajam samazinājumam attiecīgajā mēnesī, bet nepārsniedzot 90 % no nomas līgumā noteiktās nomas maksas.

Pašvaldībā arī pavēstīja, ka turpmāk 100 eiro pabalsts mācību procesa atbalstam tiks piešķirts visiem Jūrmalā deklarētajiem bērniem no pusotra gada, kā arī skolēniem un izglītojamiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās pilna laika programmā. Pabalstu varēs saņemt vienu reizi gadā.

Iepriekš izglītības atbalstam Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība piešķīra 50 eiro ģimenēm, kurās bērns uzsāk mācības pirmajā klasē, un pabalstu daudzbērnu ģimenēm līdz 50 eiro katram bērnam skolas piederumu iegādei.

No 1. februāra līdz 150 eiro palielināts arī pašvaldības veselības aprūpes pabalsts Jūrmalā deklarētajiem pensijas vecuma cilvēkiem. Pabalsts paredzēts izdevumu segšanai par veselības aprūpi – pacienta iemaksām un līdzmaksājumiem, veselības aprūpes, tostarp zobārstniecības, pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, arī optiku, vitamīniem un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.