Menu
 

Sunīšu ciema topošajā dienas centrā Krimuldas pagastā noslēgušies aktīvie būvniecības darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Līdz ar apkures sistēmas pievienošanu un gāzes iekārtu tehniskās dokumentācijas sakārtošanu, janvāra sākumā Krimuldas pagasta Sunīšu ciema topošajā dienas centrā tika noslēgta aktīvā būvniecības darbu fāze un centrs ir nodots ekspluatācijā. Kā nākamais solis tiek plānots mēbeļu iepirkums, to iegāde un centra iekārtošana, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Jaunā gada pirmajās dienās tika noslēgta vienošanās ar AS “Gaso” par gāzes apkures iekārtu izmantošanu, kas ļāva topošajā Sunīšu ciema dienas centrā pievienoties gāzes apkures tīklam un uzsākt telpu apsildi. Turpinājās arī tālākais darbs dokumentācijas sakārtošanā, lai centru varētu nodot ekspluatācijā. Paralēli tam Siguldas novada pašvaldības speciālisti jau plāno un gatavo iepirkumu par mēbeļu iegādi, lai pēc iespējas drīzāk telpas varētu iekārtot un dot iespēju tās izmantot iedzīvotājiem.

Krimuldas pagasta Sunīšu ciema bijušās katlumājas pārbūves rezultātā tiks izveidots dienas centrs vietējās kopienas interesēm un vajadzībām. Pārbūves mērķis ir radīt kvalitatīvu sociālo pakalpojumu pieejamību un brīvā laika pavadīšanas iespējas iedzīvotājiem, stiprinot vietējo kopienu un pakalpojumu daudzveidību.

Dienas centra kopējā platība plānota 195,8 kvadrātmetri, paredzot tajā daudzfunkcionālu nodarbību zāli, amatu darbnīcu, darba kabinetu sociālā dienesta, kā arī dienas centra vadītāja un biedrības “Sarkanais Krusts” darbinieku vajadzībām, noliktavas telpu, nodarbību telpu ar virtuves daļu un higiēnas telpu.

Pēc Siguldas novada pašvaldības informācijas, dienas centra būvdarbu kopējā līgumcena ir 284 377,76 eiro ar PVN. Dienas centra pārbūvi veic SIA “Dakstiņu jumti”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.