Menu
 

Covid-19 izplatības dēļ radušās grūtībās nodrošināt skolēnu autobusus Ķekavas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Covid-19 izplatības dēļ radušās grūtībās nodrošināt skolēnu autobusus Ķekavas novadā, - par to e-klases sistēmā informēti bērnu vecāki.

"Saistībā ar augstajiem saslimstības rādītājiem Ķekavas novadā ir apgrūtināta arī skolēnu autobusu kustības nodrošināšana. Pašvaldība meklē risinājumus," teikts vēstulē.

Bērnu vecāki tiek lūgti informēt Ķekavas novada pašvaldību, ja skolēni nedosies uz skolu slimības dēļ vai atrodas karantīnā un viņu nogādāšanai skolā autobuss nebūs nepieciešams. Šāda informācija palīdzēšot plānot skolēnu pārvadāšanu, izmantojot zemākas ietilpības autobusu.

Covid-19 radīijis problēmas ir arī ēdinātājiem. Piemēram, SIA "Baltic Restaurants Latvia", "Baltic Restaurants Catering" un pilnsabiedrības "Baltic Restaurants Latvija" informē, ka ilgstošā negatīvā Covid-19 seku ietekme būtiski mainījusi darba tirgu ēdināšanas nozarē. Ilgstošas negatīvās ietekmes dēļ ēdināšanas nozarē darbinieki ir nestabilā situācijā un daudzi speciālisti ir pametuši nozari, izvēloties stabilākas darba vietas citās nozarēs, kuras Covid-19 pandēmija nav skārusi tik smagi, vecākus informē ēdinātāji.

Papildus šīm darba tirgus izmaiņām ar 2022.gada janvāri ir sākusies strauja Covid-19 jaunā paveida izplatība, kura plašākā mērogā nekā iepriekš skar uzņēmumu darbiniekus. Ņemot vērā to, ka Covid-19 seku dēļ darba kolektīvā īslaicīgi var trūkt darbinieku, ne visās situācijās būs iespējams darboties pēc iepriekš plānotā darba procesa un iespējams būs jāpielāgojas tā brīža reālajai situācijai, tiek informēti vecāki.

Vēstulē tiek norādīts, ka Covid-19 skar arī ēdinātāju sadarbības partnerus, piegādātājus un ražotājus, līdz ar ko, pieaug riski pārtikas piegāžu izpildei.

Lai nodrošinātu ēdināšanas pakalpojuma nepārtrauktību, esot sagatavots rīcības plāns situācijās, kad Covid-19 ietekmē trūks darbinieku vai netiek izpildītas pārtikas piegādes. Rīcības plāns paredz, ka ir nepieciešama darba organizācijas izmaiņas un ēdienkartes satura izmaiņas.

Uzņēmumi informē, ka iepriekš saskaņotās ēdienkartes var tikt mainītas, vadoties no reālās situācijas. Mainītajās ēdienkartēs uztura normas būs atbilstošas normatīvajiem aktiem un par izmaiņām tikšot sniegta informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.