Menu
 

Olaines novada budžeta izdevumi par vairāk nekā 7 miljoniem eiro pārsniegs ieņēmumus

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - olaine.lv Ilustrācija - olaine.lv

Olaines novada pašvaldības 2022.gada budžeta izdevumi par vairāk nekā septiņiem miljoniem eiro pārsniegs budžeta ieņēmumu, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Budžeta izdevumi plānoti 32 321 957 eiro, bet ieņēmumi - 25 022 474 eiro. Daļa izdevumu tiks segta no naudas atlikuma gada beigās - 4,7 miljonu eiro apmēra.

Kā būtiskākās prioritātes pašvaldības budžetā noteiktas izglītība, sociālā aizsardzība, novada attīstība un teritorijas labiekārtošana.

No kopējiem izdevumiem 37,92% tiks veltīti izglītībai, 17,52% - teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai, 12,7% - sociālajai aizsardzībai, 10,81% - kultūrai, atpūtai un reliģijai.

Lielākos ieņēmumus pašvaldībā veido ieņēmumi no iedzīvotāju ienākumu nodokļa - 65,43% un valsts budžeta transferti - 21,5%.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju valstī, kas ietekmē iedzīvotāju labklājību, būtiski palielināts budžeta finansējums, kas paredzēts mājokļa pabalsta izmaksai. Pašvaldība turpina atbalstīt ģimenes, īpašu vērību pievēršot ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērnu, kā arī personas, kurām ir nepieciešama sociālā aprūpe un rehabilitācija. 

Sociālajām vajadzībām Olaines novada pašvaldības pamatbudžetā paredzēts 4,1 miljons eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2021.gadā.

Lai palielinātu pašvaldības pakļautībā esošo iestāžu konkurētspēju, par vidēji 15% līdz 20% tiks palielināts pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu, izglītības iestāžu tehnisko darbinieku, kultūras darbinieku, sociālo darbinieku, pašvaldības policistu atalgojums.

Lai palielinātu vietu skaitu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, 2022.gadā plānots atvērt jaunu pirmsskolas izglītības iestādi "Čiekuriņš". Līdz ar to pašvaldības budžetā ir paredzēti līdzekļi vēl vienas pašvaldības iestādes izveidošanai, darbības nodrošināšanai, tajā skaitā paredzēts arī jaunizveidotas iestādes darbinieku atalgojums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.