Menu
 

Foto: Atvērta Mārupes novada Tūrisma informācijas un amatu māja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Piektdien Bebru ielā 10, Mārupē, klātesot Mārupes novada pašvaldības vadītājiem, svinīgi atklāta Mārupes novada Tūrisma informācijas un amatu māja, kas tapusi ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansējumu 48 500 eiro apmērā.

Kā informēja pašvaldībā, Mārupes novada Tūrisma informācijas un amatu māju plānots attīstīt un veidot kā vietu, kurā popularizēt vietējos tūrisma pakalpojumu sniedzējus un galamērķus, kā arī mājražotājus, amatniekus un māksliniekus, sniedzot apmeklētājiem iespējas iegādāties to darinājumus, piedalīties meistarklasēs, tematiskos tirdziņos un citās aktivitātēs. Papildus plānotajām aktivitātēm un ēkā izvietotajiem izstrādājumiem šobrīd top arī jauns novada meistaru buklets.

Mājīgajā ēkā jau iespējams aplūkot pirmos vietējo mājražotāju darinājumus, bet pie tās labiekārtotajā zaļajā zonā patlaban interesentiem ir iespēja aplūkot brīvdabas fotoizstādi, kas stāsta par novada skaistākajām un īpašākajām vietām. Viesi tiek gaidīti pirmdienās un ceturtdienās plkst. 10.00-18.00, otrdienās un trešdienās plkst. 10.00-16.00, piektdienās  plkst.10.00-15.00.

“Darbs pie novada tūrisma nozares atbalsta uzsākts 2014.gadā. Pēc novadu apvienošanās Mārupes novada tūrisma piedāvājums kļuvis bagātāks gan ar apskates un atpūtas objektiem, gan ar meistaru darinājumiem. Rūpēsimies, lai šeit ikviens interesents iegūtu aktuālo tūrisma informāciju un varētu atklāt novadu no jauna. Vai tas būtu ekskursiju galamērķis, vai draudzīga brīvā laika pavadīšanas vieta ģimenēm ar bērniem, vai varbūt izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs – palīdzēsim iedzīvotājiem un viesiem rast ceļu uz vēlamajām atpūtas un svinību iecerēm,” par jaunizveidoto Tūrisma informācijas un amatu māju stāsta Mārupes novada pašvaldības Sabiedrības iesaistes un mārketinga nodaļas vadītāja Elīna Brigmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.