Menu
 

Sigulda pārstāvēs Latviju Eiropas Mobilitātes konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sigulda pārstāvēs Latviju Eiropas Mobilitātes konkursā Foto: I. Znotiņš

Par plānotajām un jau īstenotajām aktivitātēm videi draudzīgas un gudras pārvietošanās jomā Siguldas novada pašvaldība saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piešķirto atzinību un tiesības mazo pilsētu grupā pārstāvēt Latviju Eiropas Mobilitātes nedēļas konkursā. Kopumā konkursā bija pieteikušās 20 pašvaldības.

"Siguldas rādītājs ar Latvijā garāko veloceļu – 2,7 kilometri uz 1000 iedzīvotājiem –, šogad izstrādātā tematiskā plānojuma sadaļa satiksmes infrastruktūras attīstībai, kā arī iniciatīva uzsākt diskusiju par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos, ņemot vērā mūsdienu pilsētplānošanas tendences un veiksmīgu pieredzi citās Eiropas pilsētās, apliecina, ka Siguldas novada pašvaldība aktīvi meklē risinājumus zaļai pilsētvidei un gudrai satiksmei,” par pašvaldības motivāciju stāsta PA "Siguldas Attīstības aģentūra” direktore Laura Skrodele.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā novadnieki tiek aicināti piedalīties dažādās izglītojošās un sportiskās aktivitātēs, tajā skaitā satiksmes infrastruktūras plānojuma prezentācijā 20. septembrī plkst. 18.00, kā arī diskusijā "Vai Siguldā būt pirmajai veloielai Latvijā?” 22. septembrī plkst. 11.00 Pils ielā, Siguldā.

Atzīmējot "Dienu bez auto”, 22. septembrī satiksmei tiks slēgta Pils iela posmā no Ausekļa līdz Šveices ielai, lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību mobilitātes jautājumiem, kā arī klātienē ar ekspertiem un iedzīvotājiem veiktu eksperimentālu Pils ielas marķēšanu, noslēdzot diskusiju par tālāko Pils ielas risinājumu, kas pārdomāts visiem satiksmes dalībniekiem. Plašāka informācija par Mobilitātes nedēļas aktivitātēm Siguldā pieejama šeit.

Eiropas Mobilitātes nedēļa notiek jau kopš 2002. gada, un tās mērķis ir veicināt ilgtspējīgus transporta veidus un aicināt iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas braukšanai ar automašīnām. Eiropas Mobilitātes nedēļa šogad norisinās no 16. līdz 22. septembrim, un tā veltīta multimodalitātes tēmai – dažādu pārvietošanās veidu kombinēšanai, lai ātri, ērti, videi draudzīgi un ekonomiski izdevīgi nonāktu galamērķī, vēsta pašvaldībā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.