Menu
 

Samazinot ielu apgaismojuma intensitāti, Mārupes pašvaldība janvārī ietaupījusi aptuveni 3000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Samazinot ielu apgaismojuma intensitāti, Mārupes novada pašvaldība janvārī ietaupījusi aptuveni 3000 eiro.

Kā ziņo pašvaldība, lai mazinātu izmaksas, ko veicinājis elektroenerģijas cenu pieaugums, nolemts pakāpeniski samazināt apgaismojuma intensitāti noteiktās Mārupes novada ielās.

Tas tika darīts Robežnieku ielā, Rožleju, Upesgrīvas ielā, Penkules ielas posmā no Liliju līdz Upesgrīvas ielai, Paleju ielas posmā no Liliju līdz Rožleju ielai, Zeltiņu ielas posmā no Lielās līdz Rožleju ielai, Mēmeles ielas posmā no Daugavas līdz Laimdotas ielai, Brūkleņu ielas posmā no Sīpeles līdz Pededzes ielai, Laimdotas ielas posmā no Sīpeles līdz Mēmeles ielai, Avotu ielas posmā no Kursīšu līdz Brūkleņu ielai, Dzelzceļa ielas posmā no Rudzrogu līdz Mēmeles ielai, Ventas ielas posmā no Dzelzceļa līdz Krones ielai un Mazajā Ledaiņu ielā.

Patlaban apgaismojuma intensitāte samazināta arī Rožu ielas posmā no Lielās ielas līdz bērnudārzam "Mārzemīte", Ozolzīļu ielā, Priežu ielas posmā no Ozolu līdz Rudzu ielai, Bērzu ielā, Ozolu ielas posmā no Priežu ielas līdz Mazcenu alejai, Mazcenu alejā no Ozolu ielas līdz siltumnīcu kompleksam, Mēmeles ielas posmā no Daugavas līdz Kabiles ielai, Krones ielas posmā no Mēmeles līdz Bebru ielai, Kurmales ielas posmā no Sīpeles līdz Bebru ielai, Avotu ielas posmā no Krones ielas līdz Avotu ielas strupceļam, Jaunmārupes Dabas parka teritorijā un bērnu laukumā pie Mazcenu alejas 35.

No plkst.23 līdz pusnaktij apgaismojums ir ieslēgts 66% apmērā jeb deg divas no trim lampām. No pusnakts līdz plkst.5.30 apgaismojums ir ieslēgts 33% apmērā jeb deg tikai katra trešā lampa.

Kopumā plānotā ekonomija 2022.gadā ir 25 000 eiro. 2021.gadā, veicot līdzīgas korekcijas ielu apgaismes sistēmu darbībā, Mārupes un Babītes pagastos kopā tika ieekonomēts par 126 516 eiro vairāk nekā 2020.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.