Menu
 

"Rīgas Metropole" iebilst pret Saeimas komisijas lēmumu noraidīt tās atsevišķās tiesības pārstāvēt reģiona intereses valdībā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas Metropole” uzskata par neracionālu netālredzīgu un diskriminējošu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 1.marta lēmumu pirms otrā lasījuma noraidīt tās iesniegto priekšlikumu jaunajam Pašvaldību likumam, kas paredz Rīgas Metropolei tiesības pārstāvēt reģiona intereses Ministru kabinetā.

“Rīgas Metropoles” priekšlikums paredzēja paplašināt konkrēto likumprojekta normu padarītu efektīvāku informācijas apmaiņu un sadarbību starp pašvaldībām un valsts institūcijām, tādejādi sekmējot reģiona attīstību un palīdzot tam sekmīgāk virzīties uz konkurētspējas stiprināšanu Baltijas jūras reģiona virzienā, informēja apvienības pārstāve Inese Ozoliņa.

“Rīgas metropoles areāls ir Latvijas tautsaimniecības dzinējspēks – veiksmīgāk tam attīstoties, tiktu sekmēta arī pārējo reģionu attīstība. Bremzējot un neizmantojot pilnvērtīgi šī reģiona attīstības potenciālu, zaudētāja ir visa Latvija un valsts starptautiskā konkurētspēja – mūsu mērķis ir konkurēt starptautiskajā arēnā, nevis ar pārējiem Latvijas reģioniem,” norādījis “Rīgas Metropoles” līdzpriekšsēdētājs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

“Rīgas Metropole” veido nozīmīgu teritoriju, kas apvieno galvaspilsētu Rīgu un Pierīgas pašvaldības. Apvienībā apvienotajās pašvaldībās kopumā dzīvo 42,5% Latvijas iedzīvotāju un tajā tiek saražots ap 70% valsts IKP. Apvienības mērķos ietilpst visas Rīgas metropoles areāla konkurētspējas veicināšana Baltijas valstu un Baltijas jūras reģionā, radot pievilcīgāku vidi investīcijām, un metropoles reģiona ekonomiskās un sociālās attīstības stiprināšana, kas nozīmē, ka reālajā dzīvē tā tur rūpi par 1,25 miljoniem jeb aptuveni 65 % Latvijas iedzīvotāju. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.