Menu
 

Jūrmalā pašlaik izmitināti 232 bēgļi no Ukrainas

  • Autors:  LETA
Foto - www.jurmala.lv Foto - www.jurmala.lv

Jūrmalā līdz šodienai izmitināti 232 bēgļi no Ukrainas, aģentūra LETA noskaidroja Jūrmalas domē. Ukrainas bēgļu skaits katru dienu palielinoties. Cilvēki no Ukrainas apmetas pie radiniekiem, draugiem, Sociālās integrācijas valsts aģentūras telpās un citviet.

Nepieciešamās palīdzības sniegšanu Ukrainas bēgļiem Jūrmalā koordinē pašvaldības Labklājības pārvalde, sadarbojoties ar citām iestādēm, kā arī labdarības organizācijām un brīvprātīgajiem palīdzības sniedzējiem. Palīdzības sniegšanu koordinē pašvaldības Labklājības pārvalde. Lai varētu nodrošināt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem un bēgļu atbalstam Jūrmalā, dome pieņēmusi lēmumu pašvaldības budžetā paredzēt līdzekļus 100 000 eiro apmērā.

No šiem līdzekļiem Jūrmalas dome ārkārtas sēdē apstiprināja ziedojuma piešķiršanu 59 982,12 eiro apmērā Ļvivas slimnīcas bērnu nodaļai tai nepieciešamo medicīnas iekārtu iegādei, ziedojumu ieskaitot fondam "Ziedot.lv", novirzot to konkrētam mērķim. Jūrmalas ziedojums ļaus slimnīcai iegādāties tai nepieciešamo piena pasterizatoru un analizatoru. Finanšu līdzekļi ziedojuma veikšanai tiek novirzīti no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta programmas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem". 

Kā informē pašvaldība, ierodoties pilsētā, bēgļiem jāsazinās ar Labklājības pārvaldi pa tālruni 27713352 darbdienās un darba laikā, bet pārējā laikā var zvanīt Pašvaldības policijai pa tālruņiem 67740448, 29444810. Pašvaldības Labklājības pārvalde, sadarbojoties ar nevalstiskajām organizācijām, apzina bēgļu vajadzības un nodrošina humāno palīdzību.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.