Menu
 

Salaspils pašvaldība aicina iedzīvotājus šķirot atkritumus arī mazdārziņos un kapsētās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Salaspils novada pašvaldība publicējusi aicinājumu iedzīvotājiem šķirot atkritumus arī mazdārziņos un kapsētās.

Salaspils kapsētā paredzētas trīs atkritumu novietnes - divi konteineri, kā arī atsevišķs kompostēšanas laukums. 

Dzeltenais konteiners paredzēts papīra un kartona iepakojumiem, tetrapakām un citiem ar papīru saistītiem atkritumiem. Turpat arī vieta sadzīves metāla priekšmetiem, kā arī plastmasas izstrādājumiem. 

Zaļais konteiners paredzēts sadzīves atkritumiem, tostarp saplīsušam stiklam, slapjam, netīram kartonam, pārtikas iesaiņojumiem. 

Kapu teritorijā izvietotajos konteineros aizliegts izmest lielgabarīta atkritumus, riepas, spuldzes un baterijas, būvgružus, elektrotehniku, kā arī medicīnas preces. 

Savukārt kompostēšanas laukums paredzēts organiskiem kompostējamiem atkritumiem - lapām, zariem, skujām, ziediem un vainagiem, pirms izmešanas noteikti atdalot visus metāla un plastmasas elementus.

Pavasarī aizvien lielāka rosība novērojama arī mazdārziņos, arī tur savi atkritumu savākšanas noteikumi, aicinot šķirot, lai samazinātu izvedamo atkritumu daudzumu. 

Iedzīvotāji tiek aicināti dārzos kompostēt augu lapas, lakstus, sasmalcinātus zarus. Savukārt nekompostējami zaļie atkritumi būtu sadedzināmi, stingri ievērojot ugunsdrošības noteikumus vai bez maksas nododami šķiroto atkritumu savākšanas laukumā Rīgas ielā 115k - 1. 

Visi šķirotie atkritumi - papīra, kartona, stikla, plastmasas un metāla iepakojumi, kā arī lielgabarīta atkritumi gadā līdz 100 kilogramiem arī nododami bez maksas iepriekšminētajā šķiroto atkritumu savākšanas laukumā. 

Nešķirotos sadzīves atkritumus ikviens aicināts likt marķētos maisos novietošanai atkritumu savākšanas vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.