Menu
 

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2021" otrajā kārtā iekļuvušas arī būves Mārupē, Saulkrastos, Salaspilī, Stopiņos un Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2021" žūrijas vērtēšanai otrajā kārtā izvirzīti vairāk nekā 60 objekti visos Latvijas reģionos. Visvairāk būvju – 14 – pieteiktas Rīgā un galvaspilsētas tuvējā apkaimē, tostarp vairākos Pierīgas novados un Jūrmalā, liecina skates rīkotāju sniegtā informācija.

Arī šogad vislielākais būvju skaits ir nominācijā “Inženierbūve”, kurā vērtēs 13 objektus, tajā skaitā daudzstāvu autostāvvietas jaunbūvi Mārupē, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi Jūrmalā, un bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas izveidi atkritumu poligonā “Getliņi".

Atkritumu pārstrādes iekārta iekļuvusi otrajā kārtā arī nominācijā “Ainava” - līdz ar Ķemeru parka pārbūvi un restaurāciju, kā arī vides objektu "Jūrmalas pilsētas robežzīme".

Savukārt nominācijā “Publiskā jaunbūve” iekļauta Jaunmārupes bērnudārza jaunbūve un Nacionālā botāniskā dārza Vides izglītības un informācijas centra ēkas pārbūve un ēkai pieguļošās teritorijas labiekārtojums Salaspilī. Otrajā kārtā iekļuvusi arī Saulkrastu estrādes pārbūve.

Žūrijas dalībnieki vienojušies pēc pieteicēju iesniegtās informācijas izpētes būves klātienē apskatīt aprīlī un maijā. Skates fināls ar objektu prezentāciju plānots jūnija vidū, labāko apbalvošana – jūlijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.