Menu
 

Jūrmalas dome plāno ieviest pašvaldības iedzīvotājiem bezmaksas braucienus vilcienā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalas dome ceturtdien nolēma apzināt iespējas un izmaksas, lai Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem nodrošinātu bezmaksas vilcienu pakalpojumus posmā Jūrmala-Rīga, informēja pašvaldībā.

"Darbs pie bezmaksas vilcienu satiksmes posmā Jūrmala-Rīga noris jau ilgstoši - esam veikuši sarunas ar atbildīgo ministriju un sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošinātājiem. Šodien lēmām spert nākamo soli - apzināt jau konkrētas izmaksas šai iecerei, lai jūrmalniekiem aptuveni gada laikā līdz ar jaunajiem elektrovilcieniem būtu pieejams vilciens uz galvaspilsētu un atpakaļ, kā arī Jūrmalas robežās bez maksas," informē Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS/LZP).

Viņa ieskatā, tas mazinās ik gadu pieaugošo autotransporta satiksmi gan Jūrmalā, gan arī Rīgā, līdz ar to mazinās izmešu kaitīgo ietekmi, kā arī padarīs ātrāku un ērtāku pārvietošanos jūrmalniekiem. 

Arī valsts līmenī dzelzceļš esot noteikts kā transporta sistēmas mugurkauls, un ar bezmaksas vilciena ieviešanu Jūrmala veicinās valsts stratēģijas īstenošanu videi draudzīgāka transporta izmantošanā, norāda pašvaldības vadītājs.

Jūrmalniekiem kopš 2018.gada pašvaldība nodrošina pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas, un, lai paplašinātu ērtākas un videi draudzīgas pārvietošanās iespējas, iecerēts Jūrmalas iedzīvotājiem paplašināt pieejamo bezmaksas sabiedrisko transportu, piedāvājot arī braukt ar vilcienu bez maksas. 

Elektrovilcienu izmantošana ikdienā veicinās valsts līmenī noteikto plānu īstenošanu attiecībā uz klimatneitralitāti un samazinās privātā transporta izmantošanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

Pašvaldība iesniegs priekšlikumu "Autotransporta direkcijai" vilciena biļešu tarifa noteikšanai Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai. Pēc tā noteikšanas būs zināmas izmaksas un nosacījumi. Plānots, ka lēmumprojekts par izmaksām un termiņu tiks virzīts izskatīšanai domes sēdē vasarā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.