Menu
 

Publiskajai apspriešanai nodota Jūrmalas attīstības programma 2023.-2029.gadam

  • Autors:  LETA
Foto, infografika - jurmala.lv Foto, infografika - jurmala.lv

Publiskajai apspriešanai nodota Jūrmalas attīstības programma 2023.-2029.gadam, liecina informācija Jūrmalas pašvaldības mājaslapā.

Apspriešana norisināsies līdz 1.jūnijam, tās laikā ikvienam jūrmalniekam būs iespēja iepazīties ar izstrādātajiem dokumentiem, izteikt savu viedokli, sniegt ierosinājumus un komentārus.

Lai iepazīstinātu jūrmalniekus ar attīstības programmas saturu, izrunātu galvenos jautājumus, kā arī uzklausītu viedokļus, tiks organizētas vairākas klātienes un tiešsaistes tikšanās. 

Publiskās apspriešanas sanāksmes notiks plkst.18, un tās paredzētas 21.aprīlī, 10.maijā, 12.maijā, 17.maijā, 19.maijā un 24.maijā.

Attīstības programma ir vidēja termiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prioritātes un pasākumu kopums pašvaldības attīstības stratēģijā izvirzīto ilgtermiņa mērķu īstenošanai.

Attīstības programmā izvirzītas septiņas prioritātes, kuru centrā ir cilvēks - jūrmalnieks un viņa vajadzības. Vienlaikus būtiska mērķauditorija pilsētas attīstībai ir pilsētas viesi un uzņēmēji.

Attīstības programmas prioritātes ir klimatnoturīga pilsētvide, konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība, laikmetīga kultūra, kvalitatīva dzīve ilgtspējīgai sabiedrībai, ērta un integrēta mobilitāte, tūrisms kūrortpilsētas konkurētspējai, atvērta un gudra pārvaldība.

Vienlaikus ar attīstības programmas pirmās redakcijas publisko apspriešanu izskatīšanai iedzīvotājiem nodota arī attīstības programmas vides pārskata pirmā redakcija, kurā atspoguļota attīstības programmas ieviešanas ietekme uz vidi un tiek noteikti pasākumi negatīvās ietekmes novēršanai vai mazināšanai.

Attīstības programmā iekļauti 93 konkrēti uzdevumi ar termiņiem, kas pašvaldībai jāpaveic, lai sasniegtu izvirzītos mērķus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.