Menu
 

Ādažu novadā būs vienādas adrešu plāksnītes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novadā stājušies spēkā jauni Adrešu un nosaukumu plākšņu izvietošanas un noformēšanas noteikumi, kas nosaka, ka visā novada teritorijā būs vienādas adrešu plāksnītes, informē pašvaldība.

Līdz šim Carnikavas un Ādažu pagastā bija noteiktas atšķirīgas prasības attiecībā uz adrešu plāksnīšu izskatu: Ādažu pagastā tām bija jābūt ar melniem burtiem uz balta fona, savukārt Carnikavas pagastā - ar baltiem burtiem uz melna vai tumši zila fona. Arī ielu nosaukumu plāksnītes atšķiras abos pagastos.

Ņemot vērā, ka adrešu plāksnītes līdztekus novada ģerbonim un pārējai simbolikai veido vienotu novada tēlu, pieņemts lēmums, ka turpmāk visā novada teritorijā tiks izmantotas tādas adrešu plāksnes, kādas līdz šim tika izmantotas Ādažu pagastā.

Galvenais iemesls tam ir saskatāmība, jo melns uzraksts uz balta fona ir vieglāk salasāms. Tāpat ņemts vērā fakts, ka Ādažu pagasts nupat jau piedzīvoja apjomīgu adrešu reformu, kā rezultātā vairāki simti iedzīvotāju jau ir veikuši adrešu plākšņu maiņu. Turpmāk visā novada teritorijā jāizvieto vienāda izskata plāksnes - melnas krāsas teksts uz balta, atstarojoša fona.

Izprotot, ka plāksnīšu maiņa pat tikai viena pagasta ietvaros radītu iedzīvotājiem papildu neērtības, privātmājām, pārējām ēkām un zemes vienībām Carnikavas pagastā, kam plāksnes tika uzstādītas pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, tās nav jāmaina līdz brīdim, kad mainās objekta adrese vai arī iepriekšējās plāksnes tehniskais un vizuālais izskats vairs neatbilst šiem noteikumiem.

Daudzdzīvokļu ēkām un publiskām būvēm jaunā dizaina adrešu plāksnes jāuzstāda līdz 2023.gada 31.decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.