Menu
 

Ķekavai izstrādās jaunu ģerboni

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavai plānots izstrādāt jaunu ģerboni, liecina pašvaldības sniegtā informācija. Ģerboņa izveide sākta, jo atbilstoši Administratīvi teritoriālai reformai no šī gada 1.jūlija Ķekavai tiks noteikts pilsētas statuss. Arī novada iedzīvotājus aicina iesniegt savas idejas un priekšlikumus par Ķekavai raksturīgajiem simboliem, vienojošo elementu un krāsām, kas būtu jāietver ģerbonī.

Veidojot jaunu ģerboni, tiešā veidā nedrīkstēs izmantot nevienu no jau pastāvošiem, apstiprinātiem un reģistrētiem ģerboņiem, tomēr par pamatu drīkst izmantot kādu no līdzšinējiem ģerboņiem, piemēram, izmainot heraldiskās krāsas, mainot vai pievienojot ģerboņa figūras, ieviešot heraldiskus lauzumus. Ir atļauts arī apvienot vairākus eksistējošus ģerboņus, kā arī veidot pilnīgu jaunu. Iedzīvotāji savus priekšlikumus jaunajam Ķekavas pilsētas ģerbonim var iesniegt līdz 14.aprīlim 

Kā ziņots, pēc novadu apvienošanas Ķekavas novada dome apstiprinājusi jaunizveidotā novada simboliku, paredzot visā novadā izmantot Ķekavas simbolus, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Tostarp par novada ģerboni atzīts Ķekavas līdzšinējais divkrāsu šķeltais ģerbonis ar sudraba viļņotu šaurspāri un trīs zelta astoņstaru zvaigznēm. Līdz ar šo lēmumu arī bijušā Baldones novada teritorijā oficiāli jālieto Ķekavas novada simbolika.

Noteikumi gan paredz par oficiāliem noteikt arī Baldones ģerboni, Baložu ģerboni, Ķekavas pagasta ģerboni un Daugmales pagasta ģerboni, kā arī apkaimju karogus.

Pēc novadu apvienošanas Ķekavas novadā ir divas pilsētas - Baložu pilsēta, kuras ģerboni rotā varde, un Baldones pilsēta, kuras ģerbonī attēlota vāvere. No 1.jūlija pilsētas statuss būs arī novada centram Ķekavai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.