Menu
 

Foto: Siguldā izveido maketu pirmajai veloielai Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Siguldā izveido maketu pirmajai veloielai Latvijā Foto: Ginta Zīverte, Siguldas novada pašvaldība

Pagājušās nedēļas nogalē ar iedzīvotāju un ekspertu diskusiju "Vai Siguldā būt pirmajai veloielai Latvijā?” un kopīgu veloielas maketa izveidi vienā no galvenajām Siguldas ielām – Pils ielā – noslēdzās Mobilitātes nedēļas aktivitātes.

Diskusijas laikā klātesošajiem bija iespēja izzināt pilsētas veloinfrastruktūras plānoto attīstību, par ko Siguldas novada pašvaldība jau saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija piešķirto atzinību un tiesības mazo pilsētu grupā pārstāvēt Latviju Eiropas Mobilitātes nedēļas konkursā, informē Siguldas novada pašvaldības pārstāvji.

Lai rosinātu un iedrošinātu novadniekus arvien vairāk ikdienā izmantot sabiedrisko transportu, visu Mobilitātes nedēļu novadnieki bez maksas varēja pārvietoties pilsētas reisā, ko pērn izmantojuši vairāk nekā 76 tūkstošus reižu. Divos šīs nedēļas īpašajos reisos bija iespējams saņemt ārsta palīga konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu, kā arī izmērīt asinsspiedienu.

Mobilitātes nedēļā māmiņas ar ratiņiem piedalījās izaicinājuma pastaigās. Māmiņa, kura ieguva Siguldas novada pašvaldības pārsteiguma balvu, nedēļas laikā kopā ar mazuli ratiņos nostaigāja vairāk nekā 120 kilometru. Akcijā "Diena bez auto” ikvienam bija iespēja izmēģināt elektrovelosipēdus un elektromobiļus, kuriem šobrīd Siguldā pieejamas jau divas uzlādes stacijas, vēsta pašvaldībā.

Savukārt bērniem un jauniešiem bija iespēja piedalīties velobraukšanas prasmju pārbaudēs. Tie novadnieki, kuri piedalījās bezmaksas Siguldas novada pašvaldības policijas organizētajās velobraukšanas apmācībās, saņēma velosipēda vadītāja apliecību. Jaunieši devās 60 kilometru garā draudzības braucienā ar elektrovelosipēdiem, savukārt seniori piedalījās velobraucienā "OmaBike”. Ekoskolu teltī kopā ar Siguldas 1. pamatskolas un Siguldas PII "Ieviņa" pedagogiem bija iespēja izgatavot kartona vāģus, bet JIC "Mērķis" teltī – uzspēlēt novusu vai piedalīties "Spēka dienas” aktivitātēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.