Menu
 

Siguldas novada kultūras iestādes Baltā galdauta svētkos piedāvā tehnisko nodrošinājumu pasākumiem daudzdzīvokļu māju pagalmos

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Siguldas novada kultūras iestādes šogad Baltā galdauta svētkos piedāvā tehnisko nodrošinājumu pasākumiem daudzdzīvokļu māju pagalmos.

Kultūras centrs "Siguldas devons" un Siguldas novada pašvaldība šajā gadā Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu aicina svinēt savā kopienā, ģimenē, pagalmā, draugu lokā vai darba vietā.

"Uzklāsim baltus galdautus un svinēsim mūsu brīvību 4.maijā visas dienas garumā," aicina vietvara.

4.maijā sadarbībā ar iedzīvotāju kopienām un grupām Siguldas novada pašvaldības kultūras iestādes parūpēsies par tehnisko nodrošinājumu daudzdzīvokļu māju pagalmos, nodrošinot ar inventāru, ja tas nepieciešams, kā arī parūpēsies par kādu muzikālu pārsteigumu.

Pašorganizētās svinību norises vietas iespējams pieteikt līdz 25.aprīlim, rakstot uz e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.". Papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 29548365.

Pašvaldībā norāda, ka Baltā galdauta svētki ir veids, kā svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu, un svētku mērķis ir iedvesmot cilvēkus 4.maijā pulcēties pie viena gara ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas galda, svētku norisi un formātu veidojot pašiem.

"Tādējādi iegūsim kopā būšanas prieku, piederības sajūtu un arī kādu muzikālu mirkli, kuru lielākajās pieteiktajās vietās organizēs pašvaldība," pauž domē.

Pašvaldība aicina tērpties baltos kreklos, klāt baltus galdautus, mastā pacelt Latvijas valsts karogu, kā arī pašorganizēties publiskās vietās, ielu krustojumos, pie dabas, māju pagalmos, mazdārziņos vai citviet pilsētvidē. Vietvara arī iedrošina būt radošiem un veidot kopīgu kaimiņu sapulcēšanos, ģimenes svētku pusdienas, stāstīt atmiņu stāstus, sadziedāties, doties velobraucienos vai pārgājienos, kā arī organizēt vai piedalīties citās aktivitātēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.