Menu
 

Siguldas novadā sākta grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Iestājoties piemērotiem laikapstākļiem, Siguldas novadā notiek pēdējie grantēto ielu un ceļu greiderēšanas darbi, un tiek uzsākta grantēto ielu un ceļu apstrāde ar putekļu absorbentu. Pēc administratīvi teritoriālās reformas novads kļuvis lielāks un šajā gadā ar absorbentu plānots apstrādāt aptuveni 106 kilometrus grantēto brauktuvju, kam kopumā no pašvaldības budžeta šajā gadā piešķirti 83 tūkstoši eiro vienreizējai apstrādei, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Pašvaldības Transporta būvju nodaļas speciālisti informē, ka prioritāri putekļu absorbenta uzklāšanas darbi sāksies pagastu centru teritorijās, pakāpeniski apstrādājot tās ielas un ceļus, kur vērojama intensīvāka satiksme. Minētie darbi netiks veikti tajās grantētajās ielās un ceļos, kur tuvāko nedēļu laikā tiks uzsākta dubultās virsmas apstrāde.

Ar pretputes līdzekli tiks apstrādātas Siguldas novada ielu un ceļu kartē atzīmētās brauktuves Krimuldas, Lēdurgas, Inčukalna, Mālpils, Allažu, Mores un Siguldas pagastā, kā arī Siguldas pilsētā.

Putekļu absorbcijas materiāls, kas pasargā grants ielu virskārtu no pārlieku lielas izžūšanas un virsmas putēšanas, tiek iestrādāts grantēto ielu un ceļu virskārtā. Gadījumos, ja nav ilgstoši lietaini laikapstākļi, absorbenta iedarbības ilgums ir līdz pat trīs mēnešiem. Speciālisti norāda, ka sausos laikapstākļos absorbenta reakcija nenotiek uzreiz, jo ir nepieciešams, lai ceļa klātne saņemtu nedaudz mitruma, piemēram, nakts laikā, kad gaiss kļūst aukstāks un mitrāks.

Pašvaldība arī atgādina: lai putekļu absorbenta iedarbība saglabātos pēc iespējas ilgāk, autovadītāji aicināti ievērot ceļu satiksmes noteikumus, tostarp ātruma ierobežojumus un nedriftēt, kā arī nespolēt. Šādas rīcības bojā pretputes līdzekļa izveidoto slāni un samazina tā efektivitāti, tādējādi mazinot ielu un ceļu malās esošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.