Menu
 

Mārupes novads plāno pārvietot pieminekli - militāro bumbvedēju "IL-28"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mārupes novads plāno pārvietot pieminekli- militāro bumbvedēju "IL-28", informēja Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Pieminekli pašvaldība vēlas pārvietot uz Aviācijas tehnikas muzeju Skultē. "Esam vienojušies ar muzeja vadību, ka viņi šo pieminekli varētu pārņemt, bet pārvietošana tehniski ir ļoti sarežģīta, un izmaksas ir lielas. Nepieciešams pārvietošanas projekts, jāslēdz ceļš," skaidro Ence, kurš prognozē, ka šo jautājumu varētu atrisināt viena, divu mēnešu laikā.

Pašvaldības mājaslapā minēts, ka Mārupes novada Skultes ciemā saglabājies reta tipa piemineklis - padomju laika reaktīvais bumbvedējs IL-28, kas varējis nest spārnotās raķetes. Lidmašīna uz betona postamenta novietota pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados.

Kā ziņots, lēmumu par šādu pieminekļu demontāžu iepriekš pieņēma Ogres novads, aprīļa beigās aizvācot pirmo no tiem. Demontēt trīs piemiņas akmeņus lemts arī Jelgavas novadā. Tāpat pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.