Menu
 

Autovadītāji ceļu būvdarbu objektos aicināti ievērot luksoforu signālus un ātruma ierobežojumus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Autovadītāji ceļu būvdarbu posmos aicināti ievērot luksoforu signālus un ātruma ierobežojumus, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Uzņēmumā atgādina, ka uz Ventspils šosejas A10 no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi turpinās remontdarbi, darbojas pieci pagaidu luksofori un posma šķērsošanai vajadzīga stunda.

A10 būvdarbu posmā pārbūvē arī tiltu pār Vēršupīti, satiksmi tur organizē pa apbraucamo ceļu, tāpēc ir noteikts platuma ierobežojums. LVC aicina autovadītājus šajā un citos būvdarbu posmos ievērot visus noteiktos ierobežojumus un būt īpaši piesardzīgiem, pārvietojoties pa pagaidu apbraucamajiem ceļiem.

Ventspils šosejas remontdarbu apbraukšanai autovadītāji aicināti izmantot Liepājas šoseju.

Vēl viens luksofora posms šonedēļ ieviests uz reģionālā autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere P105 no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai. Tagad posma izbraukšanai nepieciešama stunda.

Arī posmā no Taurēm līdz Gulbenei pa autoceļu Smiltene-Gulbene ceļā jāpavada stunda. LVC aicina autovadītājus neiebraukt reversās kustības posmos pie sarkanās gaismas - tas apgrūtina satiksmi, rada sastrēgumus un vēl lielāku kavēšanos ceļā.

Visvairāk luksoforu posmu saglabājas uz Ērgļu ceļa remontdarbu posma Pierīgā, kura šķērsošana var prasīt stundu un 40 minūtes. Šajā gadījumā ieteicams izmantot alternatīvo maršrutu pa autoceļu Inčukalns-Ropaži-Ikšķile P10 un Ulbroka-Ogre P5.

Savukārt Jelgavas šosejas A8 posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos tiek organizēta pa vienu brauktuvi, katrā virzienā viena braukšanas josla. Ātrums šajā posmā ir ierobežots līdz 50 un 70 kilometriem stundā (km/h), posma šķērsošanai nepieciešamas 20-45 minūtes.

Autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) A12 posmā no Nirzas līdz Zilupei satiksmi regulē ar luksoforiem vai priekšrocības ceļazīmēm. Ātruma ierobežojums ir 50 un 70 km/h, paredzamais posma šķērsošanas laiks - 15 minūtes.

Savukārt autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) A13 posmā no krustojuma ar autoceļu Ostrova-Vīgantu stacija V684 līdz Višķu stacijai ir viens ar luksoforu regulēts posms, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene P37 posmā no Madonas līdz Dzelzavai ir divi ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 40 minūtes.

Bet autoceļa Jaunkalsnava-Lubāna P82 posmā no Ļaudonas līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava-Preiļi-Madona P62 ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks ir 30 minūtes. LVC atgādina, ka satiksmei slēgts tilts pār Kuju, slēgtā posma apbraukšana pa autoceļu Ļaudona-Mūrnieki V902 un Brīvības ielu Ļaudonā.

Aautoceļa Balvi-Kapūne P47 posmā no Balviem līdz Medņiem ir trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 30 minūtes. Šajā posmā notiek arī Vārnienes tilta pārbūve, satiksme organizēta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem, ātruma ierobežojums - 30 km/h.

Bet autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile P10 posmā no Vidzemes šosejas līdz Inčukalnam ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.