Menu
 

"Latvijas autoceļu uzturētājs" uz valsts autoceļiem veic bedru masveida remontu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) uz asfaltētajiem valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti veic bedru masveida remontu. Remontdarbi tiek veikti autoceļu lietotāju drošībai, lai nodrošinātu komfortablākus braukšanas apstākļus un pagarinātu autoceļa kalpošanas laiku.

LAU aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot izvietotās brīdinājuma un ātruma ierobežojuma ceļa zīmes remontdarbu vietās. Lai ceļu lietotāji savlaicīgi varētu plānot savus maršrutus un rēķināties ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem, bedru remontdarbu vietām tiešsaistes režīmā var sekot līdzi lietotnē “Waze“.

Kā skaidro uzņēmumā, bedru masveida remonta darbi uz asfalta seguma autoceļiem tiek uzsākti, kad ir iestājušies bedru labošanas tehnoloģijām atbilstoši laika apstākļi. Bedru remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā atbilstoši autoceļu uzturēšanas klasēm (A, B, C, D, E). Uzturēšanas klases autoceļiem tiek noteiktas, ņemot vērā transporta līdzekļu satiksmes intensitāti, seguma veidu un tehnisko stāvokli.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, bedru remonts uz A uzturēšanas klases autoceļiem jāveic līdz 1.jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem – līdz 15. jūnijam, C un D uzturēšanas klases autoceļiem – līdz 1. jūlijam un E uzturēšanas klasei – līdz 1.septembrim. Bedres, kas rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Lai autoceļu lietotāji neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā autoceļa remontdarbu posmos, tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Plānots, ka bedru remontu veiks 60 remontbrigādes. Veicot bedru remontu, uz autoceļa tiek izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 km/h un 50 km/h.

LAU aicina autovadītājus ievērot ātruma ierobežojumus un remontdarbu posmos braukt īpaši piesardzīgi. Lai autoceļu uzturētāja tehnika būtu autovadītājiem labāk pamanāma, ceļa remontdarbu posmi tiek aprīkoti atbilstoši normatīviem, piemēram, izmantojot gaismas elementus, mirgojošās bultas un pārvietojamos ceļa zīmju vairogus.

Savukārt VSIA “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka, beidzoties tehnoloģiskajam pārtraukumam ceļu būvdarbu objektos, kur darbi sākti pērn, šonedēļ ceļu būvdarbi notiks jau 65 valsts ceļu posmos. Gandrīz puse no tiem ir uz valsts reģionālajiem autoceļiem.

Uz reģionālā autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums (P8) būvdarbi turpinās gan posmā no Turaidas līdz Siguldai, gan no Jūdažiem līdz Mālpilij, un šajos posmos autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem saglabājas uz Jelgavas šosejas (A8) no Rīgas līdz Jaunolainei, kur satiksme notiek pa vienu brauktuvi un tā var būt palēnināt rīta un vakara stundās, kā arī uz Ventspils šosejas  no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.