Menu
 

Aizsardzības ministrija Ulbrokā, Limbažos, Ropažos un Cēsīs organizēs informatīvas lekcijas par rīcību krīzes situācijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

18. un 19.maijā Aizsardzības ministrija Ulbrokā, Limbažos, Ropažos un Cēsīs organizēs informatīvas lekcijas skolēniem, pedagogiem un citiem iedzīvotājiem par to, kā rīkoties krīzes situācijās, un informēs par aktualitātēm aizsardzības nozarē. Lekcijās tiks runāts arī par to, ko likt 72 stundu mugursomā un kā katrs no mums var iesaistīties valsts aizsardzībā, informē ministrijā.

Trešdien, 18.maijā, norisināsies trīs lekcijas: plkst. 10.30-11.10 Ulbrokas vidusskolā, plkst. 13.00-13.40 Limbažu Valsts ģimnāzijā, bet plkst. 14.20-15.00 - Limbažu Galvenajā bibliotēkā. Savukārt ceturtdien, 19.maijā, plkst. 12.10-12.50 lekcija notiks Ropažu vidusskolā, bet plkst. 14.20-15.00 - Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā.

Lekcijas vadīs Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece. Visās norises vietās klātesošs būs arī Zemessardzes pārstāvis, kurš atbildēs uz jautājumiem par Zemessardzi un iespēju iesaistīties valsts aizsardzībā, norāda ministrijas pārstāvji.

Aizsardzības ministrija aicina interesentus apmeklēt lekcijas, lai būtu informēti par atbilstošu rīcību krīzes apstākļos un to, kā parūpēties par savu un savu tuvinieku drošību! Ņemot vērā sabiedrības pastiprināto interesi par drošības un aizsardzības jautājumiem, Aizsardzības ministrija jau ir organizējusi līdzīgas informatīvas lekcijas vairākās Latvijas pilsētās un novados. Lekciju cikls turpināsies arī citviet Latvijā.

Jau šobrīd ikvienam interesentam ir iespējams uzzināt to, kā rīkoties dažāda apdraudējuma gadījumos, iepazīstoties ar Aizsardzības ministrijas izstrādātajā bukletā "Kā rīkoties krīzes situācijā" ievietoto informāciju, kas nupat ir papildināts ar ieteikumiem par to, kā cīnīties ar dezinformāciju un kā sniegt atbalstu valsts aizsardzībai, kā rīkoties artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojuma laikā, kā arī ķīmiska vai kodolapdraudējuma gadījumā.

Buklets drukātā formātā ir pieejams lasīšanai latviešu, angļu un krievu valodā publiskajās bibliotēkās, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras klientu apkalpošanas centros un Nodarbības valsts aģentūras filiālēs visā Latvijā, kā arī ar "Latvijas pasta" starpniecību tas tiks piegādāts arī teju 60 tūkstošiem Latvijas senioru, kuri ikmēneša pensiju saņem savā dzīvesvietā ar pastnieka starpniecību. Savukārt digitālais buklets latviešu, krievu un angļu valodā pieejams militāro ziņu portāla www.sargs.lv sadaļā "72 stundas", atgādina ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.