Menu
 

Jūrmalā veido labsajūtas dabas taku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.jurmala.lv Foto - www.jurmala.lv

Jūrmalā piekrastes kāpu zonā, posmā no Baznīcas ielas Dubultos līdz Amatas ielai Pumpuros, uzsākta labiekārtotas labsajūtas takas izveide. Taka tiks veidota aptuveni divu kilometru garumā, informē Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā.

Visā takas garumā tiks izvietoti soliņi, ierīkotas atpūtas vietas, izvietotas vingrošanas ierīces un izvietoti stendi ar informāciju par apkārtnes dabas vērtībām, pastaigu un piekrastes gaisa labvēlīgo ietekmi uz cilvēka veselību. Taka būs paredzēta gan pastaigām, gan aktīva dzīvesveida popularizēšanai vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Sakopjot un labiekārtojot piekrastes zonu aptuveni 400 tūkstošu kvadrātmetru platībā, tiks mazināta cilvēku darbības ietekme uz vidi – mazināts kāpu nobrukšanas risks, kas rodas, cilvēkiem veidojot patvaļīgas takas un noejas. Labiekārtojot labsajūtas taku, tiks arī izvāktas invazīvo augu sugas, tādējādi mazinot to savairošanās risku un veicinot piekrastes kāpu zonu aizsardzību.

Labsajūtas takas izveidi plānots pabeigt 2022.gada beigās. Projekta izmaksas ir 119 000 eiro, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.