Menu
 

Siguldas novadā dubultās virsmas apstrāde tiks veikta 13 ielās vai to posmos

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldība jau trešo gadu turpina mērķtiecīgu dubultās virsmas apstrādi grantētajām pašvaldības ielām, nodrošinot asfaltam līdzīgu segumu ar ūdens atvadi no seguma virsmas un novēršot putekļu veidošanos. Pašvaldības informācija liecina, ka šogad, paredzot finansējumu vairāk nekā 687,5 tūkstošu eiro apmērā, dubultās virsmas apstrāde tiks veikta kopumā 13 ielās vai to posmos, apstrādājot ceļus Siguldā, kā arī Allažu, Inčukalna un Krimuldas pagastā, savukārt Tirgus ielas posmā Krimuldas pagastā tiks veikta asfalta vienlaidus seguma atjaunošana.

Šajā būvniecības sezonā cietajam segumam līdzīgu virskārtas segumu iegūs šādas ielas un ielu posmi: Atpūtas, Avotu, Līvkalna ielas atzars, Nākotnes ielas posms no ceļa V83 uz dzelzceļa pusi, Pērsieša, Rasas un Upes iela Siguldā, ceļš uz Egļupi no V84 Allažu pagastā, Ievkalnu iela Krustiņos, ceļš Stacija–Eglītes un ceļš uz Inčukalna Jauno kapsētu Inčukalna pagastā, kā arī Mēness iela, Saules iela posmā no Gavēņu līdz Mēness ielai. Savukārt Tirgus ielas posmā no veikala “Elvi” līdz A3 šosejai Krimuldas pagastā tiks veikta asfalta vienlaidus seguma atjaunošana.

Šonedēļ darbi sākti Avotu ielā, pēc kā atbilstoši laikapstākļiem turpināsies pārējās ielās un ielu posmos Siguldā un pēc tam vasaras laikā secīgi turpināsies Allažu pagastā, Inčukalna pagastā un Krimuldas pagastā.

Kā skaidro pašvaldībā, dubultās virsmas apstrāde nozīmē, ka uz ceļa tiek uzklāts bitumena un šķembu maisījums divās kārtās, un tas ir asfaltam līdzīgs segums, kas nodrošina komfortablākus braukšanas apstākļus, novēršot grantētā ceļa putēšanu un bedru veidošanos. Tomēr pret šāda seguma ielām jāizturas saudzīgi, nenoslogojot tās ar regulāru smago kravas transporta satiksmi, nedriftējot, nekaisot ar sāli, kā arī neveidojot rievas apledojumā, ja tāds radies.

Tāpat svarīgi atzīmēt, ka dubultās virsmas apstrāde tiek veikta brauktuves daļā, neizbūvējot novadgrāvjus vai apzaļumotu teritoriju, tādējādi privātīpašnieks pēc saviem ieskatiem pieslēgumu jeb iebrauktuvi līdz savam īpašumam ar bruģi, asfaltu, dubultās virsmas segumu vai citu klājumu var veidot sadarbībā ar būvuzņēmēju vai patstāvīgi normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.