Menu
 

Rīgas metropoles pašvaldības tiksies ar Ukrainas pilsētu mēriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "RĪgas metropole" Ilustrācija - "RĪgas metropole"

Ceturtdien notiks Rīgas plānošanas reģiona un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas metropole” pašvaldību tikšanās ar Ukrainas pašvaldībām un Ukrainas Mazo pilsētu asociāciju par sadarbības un atbalsta iespējām Ukrainai. Tikšanās laikā “Rīgas metropole” parakstīs sadarbības memorandu ar vairākām Ukrainas pilsētu pašvaldībām – Novogradas-Voļinskas pilsētas domi, Voznesenskas pilsētas domi un Trostjanecas pilsētas domi, informēja apvienībā.

“Mūsu reģiona pašvaldības pastāvīgi sniedz palīdzību Ukrainai, bet ir skaidrs, ka šī palīdzība būs nepieciešama arī turpmāk. Šāda sadraudzības tikšanās ir svarīga ne tikai pašvaldību, bet arī mūsu uzņēmēju un iedzīvotāju līmenī, lai izprastu problēmas un rastu jaunas iespējas palīdzībai. Katrā ziņā kopš kara sākumā mūsu dienaskārtībā ir Ukraina, un ukraiņi var rēķināties ar mūsu “plecu” atbalstam,” norādījis Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs, “Rīgas metropoles” līdzpriekšsēdētājs un Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Pasākumu atklās Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas priekšsēdētājs un Ukrainas īslaicīgi okupēto teritoriju reintegrācijas ministra vietnieks Pāvels Kozirevs, Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Oleksandrs Miščenko, “Rīgas metropoles” līdzpriekšsēdētājs Māris Sprindžuks un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

No Ukrainas puses ar uzrunām uzstāsies Novogradas-Volinas pilsētas domes priekšsēdētājs Mikola Borovecs, Čotkovas pilsētas domes priekšsēdētājs Volodimirs Šmatko, Voznesenskas pilsētas domes priekšsēdētājs Jevgeņijs Veļčko un Slobožanskas ciema padomes priekšsēdētājs Ivans Kaminskis. Ar Latvijas pašvaldību pieredzes stāstiem dalīsies Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks, “Rīgas metropole” līdzpriekšsēdētājs un Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns, Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Apvienība “Rīgas metropole” informē, ka vairākas no Ukrainas pilsētām, ar kurām tiks parakstīts sadarbības memorands, ir cietušas no Krievijas armijas militāriem uzbrukumiem. 24.februārī Trostjanecas pilsētai, kas atrodas 35 km līdz Krievijas robežai, uzbruka un to ieņēma Krievijas karaspēks, līdz Ukrainas spēki to atbrīvoja 26.martā. Tajā dzīvo 27,8 tūkstoši iedzīvotāju, un to uzskata par šokolādes galvaspilsētu, pateicoties tās izcilajiem ražošanas sasniegumiem. Voznesenskas pilsēta atrodas karadarbībai pakļautās Mikolajivas apgabalā, un tajā dzīvo ap 34 tūkstošiem iedzīvotāji. Novogradas-Voļinskas pilsētā un tās apkaimē dzīvo 62 tūkstoši cilvēki, un tā atrodas 210 km uz rietumiem no Kijivas un 312 km uz austrumiem no Ļvivas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.