Menu
 

Video: Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikt projektus tūrisma ideju līdzfinansējuma konkursam

  • Autors:  LETA
Video, foto - Siguldas novada pašvaldība Video, foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikt projektus tūrisma ideju līdzfinansējuma konkursam, informēja pašvaldībā.

Lai dažādotu Siguldas novada tūrisma un viesmīlības piedāvājumu, vienlaikus radītu jaunas darbavietas un inovatīvus tūrisma produktus, Siguldas novada pašvaldība aicina mazos un vidējos uzņēmumus līdz 5.jūnijam iesniegt projektu pieteikumus tūrisma ideju līdzfinansējuma konkursā.

Konkursā viens uzņēmums var saņemt līdzfinansējumu līdz 5000 eiro jeb 80% apmērā no atbalstāmajām izmaksām. Kopējais konkursā pieejamais finansējums pirmajā gadā ir 30 000 eiro. Atbalstam var pieteikties gan jau strādājoši, gan jauni komersanti, iesniedzot pieteikumu un nepieciešamo dokumentāciju līdz 5.jūnijam. Iecerētās aktivitātes realizējamas 18 mēnešu periodā no atbalsta saņemšanas brīža.

Ideju konkursa rezultātā pašvaldība sniedz iespēju uzņēmumiem attīstīt kādu no iecerēm, kas gaidījušas īsto brīdi realizācijai, beidzoties epidemioloģiski sarežģītajā situācijā, kas kavēja jaunu ideju nākšanu gaismā vairāk nekā divus gadus. Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (NA) norāda, ka Siguldas novads nes Latvijas tūrisma vizītkarti, tāpēc pašvaldībai ir ļoti svarīgi, lai novadā nemitīgi taptu jaunas idejas, ieceres un piedāvājumi, kas mudina tūristus Siguldā atgriezties atkal un atkal.

Tūrisma ideju konkursu rīko un finansē pašvaldības aģentūra "Siguldas Attīstības aģentūra". Konkursa mērķis ir atbalstīt inovatīvu jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, vienlaikus sekmējot arī jaunu darbavietu radīšanu.

Šogad pašvaldība uzņēmējdarbības atbalsta aktivitāšu laikā realizē jau gan ilggadējo atbalsta konkursu "Māmiņa. Uzņēmēja", gan sadarbībā ar AS "SEB banka" realizē grantu programmu "(ie)dvesma", atbalstu sociālās uzņēmējdarbības uzņēmumiem "Augšup", kā arī uzņēmējdarbības atbalsta programmu jauniešiem.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.